Rouwkaart teksten

Hoewel we het liever niet meemaken, kunnen we er in ons leven niet onderuit: Het overlijden van een dierbare is iets wat we allemaal wel een paar keer in ons leven zullen meemaken. Het kan gaan om een opa of oma die al heel oud was. Dat is heel verdrietig maar we kunnen er vaak wel mee leven doordat we weten dat men nu eenmaal een keer komt te overlijden wanneer hij of zij al heel oud is. Op deze pagina kun je verschillende rouwkaart teksten bekijken. Je kunt deze gebruiken op een rouwkaartje of bij een bosje bloemen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwkaart teksten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten:

Als iemand een mooi leven heeft gehad, biedt dat ook de nodige troost. Maar het kan ook zijn dat een dierbare plotseling is komen te overlijden. In dat geval is het verdriet vaak veel groter en moeilijker te verwerken. Het overlijden van een dierbare kan jezelf overkomen, maar ook een familielid, vriend, vriendin of kennis. Bij een condoleance past een mooie rouwtekst. Deze kun je in een kaart kunt schrijven om familieleden en vrienden van de overledene een hart onder de riem te steken.

Rouwkaart teksten
Rouwkaart teksten

Teksten voor op een rouwkaart

Rouwkaart teksten of sterkte wensen kun je zelf bedenken maar het vinden van de juiste woorden is niet altijd makkelijk. Vandaar dat we op deze pagina diverse rouwteksten voor op een rouwkaart op een rijtje hebben gezet. Hierdoor kun je kiezen wat je gaat gebruiken. Zo hoef je zelf niet lang na te denken over welke woorden je wilt gebruiken en of dit wel of niet toepasselijk is. Bekijk hieronder enkele rouw teksten.

Voorbeeld teksten rouwkaart

Rouwkaart teksten kun je uiteraard ook gebruiken voor op een lint aan een bloemstuk bij de kist of op het graf. De rouwkaart teksten zijn niet expliciet bedoeld voor rouwkaarten, maar kunnen ook worden gebruikt in een mooi verhaal om voor te dragen tijdens de dienst of begrafenis.

Of om zelf eens door te lezen, herinneringen bij op te halen en je verdriet de vrije loop te laten. Waar je de rouwkaart teksten ook voor gebruikt, je zult er ongetwijfeld steun en kracht uit kunnen halen.

Rouwkaart teksten voorbeelden:

 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.
 • De dood is, van alle bezoekers, de meest aangekondigde en de minst verwachte.
 • Degene die ik liefheb verlaat ik, om degene die ik liefhad terug te vinden.
 • Geluk is niet altijd met ons
  Soms zit het heel erg tegen
  Weet dan dat je naasten hebt
  Die je helpen schuilen in de regen
  Steun zit in allerlei dingen
  Een handdruk, een kus, of een lach
  En soms zit het in een kaartje
  Misschien geeft het wat kleur aan je dag.
 • Jij lief klein mensje
  je was onze grootste wens
  je bleef maar even
  onze hoop en verlangen
  werd door verdriet vervangen.
 • God is ons een Toevlucht en Sterkte.
  Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheden.
  Daarom zullen wij niet vrezen, al veranderde de aarde haar plaats, en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.
 • Er is niets dat voorgoed verdwijnt,
  als men de herinnering bewaart
  Voor altijd uit het oog,
  maar voor altijd in het hart.
 • Een bloem heeft een steel nodig
  om te kunnen blijven staan.
  Juist zoals een mens
  steun nodig heeft om
  te kunnen blijven doorgaan.
 • Kijk in mijn ogen,
  En zie alles in.
  Je zal weer geloven,
  In een nieuw begin.
 • Wat ik jou zou willen geven,
  is gezondheid voor jouw verdere leven.
  Maar helaas heb ik dat niet
  en dat doet mij veel verdriet.
  Er is een ding wat ik graag zeggen zou:
  Ik hou heel veel van jou.

Meer rouwkaart teksten / condoleance teksten

 1. Algemene Condoleance: “Met diep verdriet nemen wij afscheid van [naam]. Onze gedachten zijn bij jullie in deze moeilijke tijd. Moge de liefdevolle herinneringen troost bieden.”
 2. Troostende Woorden: “In deze tijd van verdriet willen wij jullie onze oprechte deelneming betuigen. Moge de warmte van de herinneringen het verdriet verzachten en kracht bieden.”
 3. Liefde en Troost: “Met liefde en oprechte deelneming willen wij jullie steunen bij het verlies van [naam]. Moge de liefdevolle herinneringen een bron van troost zijn.”
 4. Herinneringen Koesteren: “Bij het verlies van een dierbare bieden wij onze oprechte condoleances aan. Koester de mooie herinneringen en put kracht uit de liefde om je heen.”
 5. Een Lichtje Voor Altijd: “In liefdevolle herinnering aan [naam]. Moge haar/zijn licht altijd schijnen in jullie harten. Onze diepste sympathie in deze donkere dagen.”
 6. In Gedachten Bij Jullie: “Onze gedachten zijn bij jullie in deze tijd van rouw. Moge de steun van vrienden en familie wat troost bieden bij het verlies van [naam].”
 7. Kracht en Liefde: “Met oprechte deelneming betuigen wij ons medeleven. Moge de kracht van liefde jullie omringen en troost bieden in deze moeilijke dagen.”
 8. Een Bijzonder Leven Herdenken: “In herinnering aan een bijzonder leven. Onze oprechte deelneming bij het verlies van [naam]. Moge haar/zijn nalatenschap voortleven in jullie harten.”
 9. Lichtpuntjes van Herinneringen: “In deze periode van verdriet willen wij onze oprechte deelneming betuigen. Moge de lichtpuntjes van mooie herinneringen het donker verlichten.”
 10. Samen in Verdriet: “Met innige deelneming staan wij naast jullie in deze tijd van verdriet. Moge de liefde en steun om jullie heen wat troost bieden.”
 11. Troost in Herinneringen: “Bij het verlies van [naam] bieden wij onze oprechte deelneming aan. Moge de herinneringen aan haar/zijn liefde en glimlach een troost zijn.”
 12. Een Laatste Groet: “Met diep verdriet nemen wij afscheid van [naam]. Onze gedachten zijn bij jullie en we wensen jullie kracht en liefde in deze moeilijke tijd.”
 13. Verbonden in Rouw: “Met oprechte deelneming en medeleven betuigen wij ons verdriet bij het overlijden van [naam]. Moge de liefde van vrienden en familie jullie omringen.”
 14. Gedeelde Herinneringen: “In deze tijd van verdriet willen wij onze oprechte deelneming uitspreken. Moge de gedeelde herinneringen een bron van troost zijn bij het verlies van [naam].”
 15. Een Ster aan de Hemel: “Bij het heengaan van [naam] bieden wij onze diepste sympathie aan. Moge haar/zijn ster aan de hemel voor altijd schijnen en leiden.”
 16. De Kracht van Liefde: “Met oprechte deelneming en liefde betuigen wij ons medeleven. Moge de kracht van liefde en warmte het verdriet verzachten.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *