Rouwteksten bloemen

Geboorte en overlijden zijn twee tegenstellingen die soms dicht bij elkaar liggen. Een geboorte is een mooie gebeurtenis, een overlijden is heel verdrietig. Ongeacht de leeftijd waarop iemand komt te overlijden, is het voor de familie en vrienden een groot verdriet dat op een goede manier verwerkt moet worden. Daar is tijd voor nodig. Er zijn dingen die kunnen helpen bij de verwerking van het overlijden van een dierbare. Een voorbeeld hiervan zijn rouwteksten. Er zijn heel veel soorten rouwteksten in verschillende talen, thema’s etc. Zo zijn er bijvoorbeeld ook rouwteksten bloemen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten bloemen

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Wanneer de overledene erg van bloemen hield, is een rouwtekst bloemen wellicht mooi om iets mee te doen tijdens de dienst of begrafenis. Ook wanneer je bloemen op de kist legt, past een mooie rouwtekst bloemen hier zeker bij.

Direct naar de rouwteksten:

Rouwteksten bloemen
Rouwteksten bloemen

Rouwtekst bij bloemen

Lees voor diverse voorbeelden van rouwteksten bloemen verder op deze pagina. Er zijn een heleboel teksten waar je uit kunt kiezen of waar je je door kunt laten inspireren om zelf een mooie rouwtekst bloemen te bedenken. Veel mensen halen steun en kracht uit mooie teksten. Rouwteksten zijn vaak niet de vrolijkste teksten maar kunnen wel inspirerend en diepzinnig zijn waardoor je er toch veel steun aan kunt hebben.

Onthoud dat je tijdens het rouwproces verdrietig mag zijn en dit er uit mag gooien. Laat de rouwboeket teksten je hierbij helpen. Hoewel je het je nu wellicht niet kunt voorstellen, zul je achteraf blij zijn dat je iets met rouwteksten bloemen hebt gedaan. Je kunt de teksten voor rouwbloemen ook gebruiken om in een kaartje te schrijven die je aan de familie of goede vrienden van de overledene stuurt.

Voorbeeld rouwteksten bloemen

Er zijn heel veel soorten rouwkaarten waarvan veel met bloemen. Een rouwboeket tekst is hier dan ook geschikt voor. Vaak staat er al een tekst op of in de kaart, maar je kunt er altijd nog persoonlijke woorden in schrijven. Daar steun je iemand nog veel meer mee. Hieronder zijn enkele rouwboeket teksten te vinden.

Tekst voorbeelden rouwboeket:

 • Jij was altijd mijn grote voorbeeld,
  Maar nu doe je mij veel verdriet,
  Want straks ben je er misschien niet.
 • Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft.
 • Zoek de steun bij elkaar die nodig is om dit te verwerken.
 • We zagen je knokken voor leven, Vol slangen tegen je kleine lichaam aan, Maar hier kunnen we toch niet spreken, Van een vol menswaardig bestaan.
 • We hebben je toegefluisterd: “Schat, van ons mag je vliegen naar een beter en mooier leven, wij zullen je zacht in slaap gaan wiegen.”

Rouwboeket gedichten:

 • Wat een verschrikkelijk verlies, we leven met jullie mee.
 • Geen enkele ouder hoort zijn kinderen te begraven. Dat jullie dit moet overkomen is onbeschrijfelijk!
 • Vol onbegrip vernam ik dat … op datum x is overleden. Wat een nare tijd moeten jullie gehad hebben, Ik hoop dat het goed met jullie gaat.
 • En tussen satijnen wolken, Kijken sterretjes op ons neer, Die bevestigend knipperen….. Tussen hemel en aarde is er meer.
 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.

Teksten voor bij een rouwboeket

In tijden van rouw is het vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden om troost te bieden aan degenen die een geliefde hebben verloren. Een rouwboeket kan een stille blijk van medeleven zijn, en een bijgevoegde tekst kan een persoonlijke touch toevoegen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen voor rouwteksten die je kunt gebruiken bij een rouwboeket:

 1. “Met oprechte deelneming en diep medeleven in deze moeilijke tijd. Moge de warmte van mooie herinneringen het verdriet verzachten.”
 2. “In gedachten bij jullie in deze donkere dagen. De liefde die [naam overledene] achterlaat, zal altijd in onze harten schijnen.”
 3. “Woorden schieten tekort om het verdriet te verzachten, maar we hopen dat dit boeket een klein gebaar van troost mag zijn. Sterkte.”
 4. “Een bloem verwelkt, maar de herinnering aan [naam overledene] zal altijd bloeien. Onze oprechte deelneming in deze moeilijke tijd.”
 5. “Met liefde en herinneringen aan [naam overledene]. Moge dit boeket een symbool zijn van troost en steun in deze droevige dagen.”
 6. “In stille eerbied betuigen we ons diepste medeleven. Moge de liefde om je heen als een zachte deken zijn in deze zware tijd.”
 7. “Met oprechte deelneming en de hoop dat de mooie herinneringen aan [naam overledene] jullie kracht geven om door deze rouwperiode heen te komen.”
 8. “Een klein gebaar om te laten weten dat jullie niet alleen zijn in het verdriet. Moge dit boeket een symbool zijn van troost en steun.”
 9. “In deze tijd van verdriet willen we onze oprechte deelneming betuigen. Moge de liefde van vrienden en familie troost bieden in deze donkere dagen.”
 10. “Met diep medeleven in jullie verlies. De herinneringen aan [naam overledene] zullen voor altijd een lichtpuntje zijn in jullie harten.”
 11. “In gedachten zijn we bij jullie. Moge de bloemen in dit boeket een teken zijn van liefde en steun in deze zware tijd.”
 12. “Met oprechte deelneming. Moge dit boeket een blijk van medeleven zijn en de herinneringen aan [naam overledene] levend houden.”
 13. “Een liefdevolle groet in deze droevige dagen. Moge dit boeket een klein beetje licht brengen in jullie duisternis.”
 14. “Met innige deelneming. Moge de bloemen in dit boeket symbolen zijn van liefde en troost in deze moeilijke tijd.”
 15. “In deze dagen van verdriet willen we onze oprechte deelneming betuigen. Moge de bloemen een symbool zijn van hoop en troost.”
 16. “Met diep medeleven en liefde sturen we dit boeket. Moge het een teken zijn dat jullie niet alleen zijn in dit verdriet.”
 17. “Een kleine herinnering aan de liefde en warmte die [naam overledene] heeft achtergelaten. Onze oprechte deelneming in deze moeilijke tijd.”
 18. “Moge dit boeket een zachte omhelzing zijn in deze dagen van verdriet. Onze gedachten zijn bij jullie.”
 19. “Een klein gebaar van medeleven in deze donkere dagen. Moge de bloemen troost bieden en de herinneringen aan [naam overledene] levend houden.”
 20. “Met oprechte deelneming. Moge dit boeket een symbool zijn van liefde en steun in deze moeilijke tijd.”
 21. “In stille eerbied betuigen we ons medeleven. Moge dit boeket een blijk zijn van troost en warmte.”
 22. “Met liefde en gedachten aan [naam overledene]. Moge dit boeket een klein beetje licht brengen in deze donkere dagen.”
 23. “Een teken van medeleven in deze zware tijd. Moge de bloemen troost bieden en de herinneringen aan [naam overledene] koesteren.”
 24. “In gedachten bij jullie in deze droevige dagen. Moge dit boeket een symbool zijn van steun en liefde.”
 25. “Met oprechte deelneming. Moge de bloemen een troostende aanwezigheid zijn in deze tijd van rouw.”
 26. “Een klein gebaar om te laten weten dat we aan jullie denken. Moge dit boeket een symbool zijn van liefde en medeleven.”
 27. “Met diep medeleven betuigen we ons respect. Moge dit boeket een kleine troost zijn in deze moeilijke tijd.”
 28. “In stille eerbied sturen we dit boeket als teken van medeleven. Moge het een lichtpuntje zijn in jullie verdriet.”
 29. “Met oprechte deelneming. Moge de bloemen in dit boeket een blijk zijn van liefde en steun in deze donkere dagen.”
 30. “Een liefdevolle groet in deze moeilijke tijd. Moge dit boeket een symbool zijn van warmte en troost.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om een gevoel van medeleven en troost over te brengen. Het is belangrijk om de rouwtekst aan te passen aan de specifieke situatie en relatie met de overledene en de nabestaanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *