Rouwteksten bloemen

Geboorte en overlijden zijn twee tegenstellingen die soms dicht bij elkaar liggen. Een geboorte is een mooie gebeurtenis, een overlijden is heel verdrietig. Ongeacht de leeftijd waarop iemand komt te overlijden, is het voor de familie en vrienden een groot verdriet dat op een goede manier verwerkt moet worden. Daar is tijd voor nodig. Er zijn dingen die kunnen helpen bij de verwerking van het overlijden van een dierbare. Een voorbeeld hiervan zijn rouwteksten. Er zijn heel veel soorten rouwteksten in verschillende talen, thema’s etc. Zo zijn er bijvoorbeeld ook rouwteksten bloemen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten bloemen

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Wanneer de overledene erg van bloemen hield, is een rouwtekst bloemen wellicht mooi om iets mee te doen tijdens de dienst of begrafenis. Ook wanneer je bloemen op de kist legt, past een mooie rouwtekst bloemen hier zeker bij.

Direct naar de rouwteksten:

Rouwteksten bloemen
Rouwteksten bloemen

Rouwtekst bij bloemen

Lees voor diverse voorbeelden van rouwteksten bloemen verder op deze pagina. Er zijn een heleboel teksten waar je uit kunt kiezen of waar je je door kunt laten inspireren om zelf een mooie rouwtekst bloemen te bedenken. Veel mensen halen steun en kracht uit mooie teksten. Rouwteksten zijn vaak niet de vrolijkste teksten maar kunnen wel inspirerend en diepzinnig zijn waardoor je er toch veel steun aan kunt hebben.

Onthoud dat je tijdens het rouwproces verdrietig mag zijn en dit er uit mag gooien. Laat de rouwboeket teksten je hierbij helpen. Hoewel je het je nu wellicht niet kunt voorstellen, zul je achteraf blij zijn dat je iets met rouwteksten bloemen hebt gedaan. Je kunt de teksten voor rouwbloemen ook gebruiken om in een kaartje te schrijven die je aan de familie of goede vrienden van de overledene stuurt.

Voorbeeld rouwteksten bloemen

Er zijn heel veel soorten rouwkaarten waarvan veel met bloemen. Een rouwboeket tekst is hier dan ook geschikt voor. Vaak staat er al een tekst op of in de kaart, maar je kunt er altijd nog persoonlijke woorden in schrijven. Daar steun je iemand nog veel meer mee. Hieronder zijn enkele rouwboeket teksten te vinden.

Tekst voorbeelden rouwboeket:

 • Jij was altijd mijn grote voorbeeld,
  Maar nu doe je mij veel verdriet,
  Want straks ben je er misschien niet.
 • Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft.
 • Zoek de steun bij elkaar die nodig is om dit te verwerken.
 • We zagen je knokken voor leven, Vol slangen tegen je kleine lichaam aan, Maar hier kunnen we toch niet spreken, Van een vol menswaardig bestaan.
 • We hebben je toegefluisterd: “Schat, van ons mag je vliegen naar een beter en mooier leven, wij zullen je zacht in slaap gaan wiegen.”

Rouwboeket gedichten:

 • Wat een verschrikkelijk verlies, we leven met jullie mee.
 • Geen enkele ouder hoort zijn kinderen te begraven. Dat jullie dit moet overkomen is onbeschrijfelijk!
 • Vol onbegrip vernam ik dat … op datum x is overleden. Wat een nare tijd moeten jullie gehad hebben, Ik hoop dat het goed met jullie gaat.
 • En tussen satijnen wolken, Kijken sterretjes op ons neer, Die bevestigend knipperen….. Tussen hemel en aarde is er meer.
 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *