Rouwteksten baby

Het verlies van een baby is heel erg en brengt een hoop emotie met zich mee. Wanneer een kindje plots overlijdt, heb je veel steun en sterkte nodig van dierbare om je heen. Op deze pagina zie je verschillende rouwteksten baby die je daarbij kunnen helpen. Je kunt ze plaatsen op een kaartje, bij een bosje bloemen of in een berichtje. Laat duidelijk merken dat je meeleeft met het gezin waar iemand is overleden.

Het krijgen van een baby is heel bijzonder en blijft een wonder. Het kan gebeuren dat je tijdens je zwangerschap je kindje verliest. Ook bij de geboorte of al snel daarna kan een kindje komen te overlijden. Vaak is er dan iets niet goed met de gezondheid. Voor de ouders en andere familie is dat natuurlijk heel erg triest. Je hebt lang uitgekeken naar de komst ervan en dan blijkt er iets niet goed te zijn waardoor het komt te overlijden.

Kaartje baby rouwteksten
Kaartje baby rouwteksten

Rouwteksten baby kaartje

Er zijn diverse rouwteksten overlijden baby die veel steun kunnen bieden en waar men wellicht kracht uit haalt. Je vindt diverse rouwteksten overleden baby op deze pagina. We hebben de mooiste en liefste teksten op een rijtje gezet. Allemaal zijn ze speciaal, bijzonder en uniek.

Voorbeeld teksten overleden baby

Heb je onlangs een kindje verloren of ken je iemand die zijn of haar kind verloren heeft? Wellicht wil je diegene dan een hart onder de riem steken en kan een rouwtekst overlijden baby hierbij helpen. Het vinden van de juiste woorden kan bij het overlijden soms erg moeilijk zijn. Schroom daarom ook niet om een rouwtekst baby die jou aanspreekt over te nemen of aan te passen met persoonlijke kenmerken.

Baby rouwtekst kaartje voorbeelden:

 • Als het lichaam niet meer wil
  en het leven wordt een lijden,
  kan men dankbaar zijn
  dat God het komt bevrijden.
 • In mijn armen mocht je slapen,
  Dat is alles wat wij je konden geven,
  Maar in ons harten
  Zul je eeuwig verder leven.
 • Ergens oneindig ver
  zweeft een dierbaar engeltje
  en gooit glimlachend een zoen
  naar deze kleine kapoen.
 • We waren allemaal zo blij
  En stonden aan jouw zij
  Lieve schat, je bent ons ontnomen
  Misschien om erger te voorkomen?
  Rust zacht, lieve kleine schat
  We houden zoveel van je, weet je dat?

Rouwkaart gedichten baby:

 • Veel te plotseling en veel te vroeg,
  Moest ik je alweer laten gaan,
  Veel te snel en veel te vlug moest jij,
  Op je eigen beentjes leren staan.
 • Mijn tranen zitten in mijn hart
  Ik kan ze niet meer drogen
  Voor wie niet kijkt, zijn ze verstopt
  Die kijkt niet in mijn ogen.
 • Wanneer je verdrietig bent,
  kijk dan opnieuw in je hart.
  En je zult zien dat je weent
  om wat je vreugde schonk.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Een glimlach en wat zonneschijn,
  laten alle zorgen gauw verdwijnen,
  Hopelijk gaat voor jou
  de zon weer heel gauw schijnen!
 • Ongewild en onverwacht
  Niemand had dit gedacht
  ’s morgens vroeg van huis
  ’s avonds niet meer thuis

Meer rouwteksten / condoleance teksten

 1. Algemene Rouwtekst:
  • “Met diepe droefheid delen we in jullie verdriet over het verlies van jullie geliefde baby. Moge de tijd genezing brengen aan jullie gebroken harten.”
 2. Troostende Woorden:
  • “In deze donkere dagen van verlies, zoek troost in de liefdevolle herinneringen die jullie met jullie kostbare baby hebben gedeeld. Moge die herinneringen het licht zijn in jullie duisternis.”
 3. Bemoediging voor de Toekomst:
  • “Hoewel jullie baby niet fysiek bij jullie is, laat de liefde die jullie voor hem/haar koesteren een eeuwige bron van kracht zijn. Moge de hoop op betere dagen langzaam maar zeker terugkeren.”
 4. Herinnering aan de Liefde:
  • “Jullie baby mag dan wel niet meer in jullie armen zijn, maar de liefde die hij/zij heeft gebracht, blijft voor altijd in jullie harten. Koester die liefde als een kostbare schat.”
 5. Samen Delen in Verdriet:
  • “Onze harten zijn met jullie in dit onuitsprekelijke verdriet. Het verlies van een baby is een pijn die diep snijdt, en we delen in jullie rouw met liefde en mededogen.”
 6. Stil Verdriet:
  • “Woorden schieten tekort om de diepte van jullie verdriet te vatten. Moge de stilte die ontstaat, gevuld worden met de liefdevolle herinneringen aan jullie baby.”
 7. Kracht in Verbondenheid:
  • “Terwijl jullie rouwen om het onvoorstelbare verlies van jullie baby, weet dat jullie niet alleen zijn. In deze tijd van duisternis staan wij zij aan zij, klaar om te steunen en te troosten.”
 8. De Tederheid van Herinneringen:
  • “Laat de tederheid van de herinneringen aan jullie baby een bron van troost zijn. Hoewel het leven te kort was, heeft hij/zij een onuitwisbare indruk achtergelaten in de tijd die we hebben gedeeld.”
 9. Licht in de Duisternis:
  • “Mag de liefde die jullie voor jullie baby voelen, als een straal van licht zijn te midden van de duisternis. Hij/Zij mag dan niet meer tastbaar zijn, maar de liefde blijft voor altijd.”
 10. Gedeeld Verdriet:
  • “In deze moeilijke tijd delen we in het verdriet om het verlies van jullie baby. Moge de gemeenschappelijke liefde en steun van vrienden en familie een balsem zijn voor jullie gekwetste harten.”
 11. Onbegrijpelijke Pijn:
  • “De pijn van het verlies van een baby is onbeschrijfelijk. Moge de tijd, ondanks het onbegrijpelijke van dit verdriet, een zachte heelmeester zijn voor jullie gebroken harten.”
 12. Vergeet Niet te Rouwen:
  • “Laat niemand jullie vertellen hoe lang jullie moeten rouwen. Ieder hart geneest op zijn eigen tempo. Neem de tijd om te rouwen en omarm de liefde en steun om je heen.”
 13. Een Engel in de Hemel:
  • “Jullie baby was een engel op aarde, en nu is hij/zij een engel in de hemel. Moge de hemelse vrede jullie harten omarmen te midden van deze ondraaglijke pijn.”
 14. Leegte en Liefde:
  • “De leegte die jullie baby heeft achtergelaten, is onmetelijk, maar zo ook de liefde die hij/zij heeft gebracht. Moge de liefdevolle herinneringen troost bieden in deze moeilijke tijd.”
 15. Eeuwig in Onze Gedachten:
  • “Hoewel jullie baby fysiek niet meer bij ons is, zal hij/zij voor altijd voortleven in onze gedachten en harten. De impact van zijn/haar aanwezigheid is onuitwisbaar.”

Het verlies van een baby is een van de meest pijnlijke ervaringen die een ouder kan doormaken. Deze voorbeeldzinnen proberen respectvolle en troostende woorden te bieden om degenen te ondersteunen die rouwen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *