Rouwteksten broer

Het overlijden van iemand in je omgeving is altijd verdrietig. Helemaal als het om een direct familielid gaat, bijvoorbeeld een broer. Hoe ouder de overledene was, hoe beter het overlijden van die persoon te accepteren is voor de vrienden en familieleden. We zijn ons tenslotte allemaal bewust van het feit dat iedereen een keer komt te overlijden op een bepaald moment.

Wanneer iemand echter nog vrij jong was en het overlijden onverwacht kwam of het gevolg was van een nare ziekte, dan is het verdriet extra groot. De kans is groot dat je dan ook gevoelens van boosheid hebt omdat je het diegene niet gunde om op deze manier te komen te overlijden en omdat hij of zij wellicht nog een heel leven voor zich had.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten broer

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten:

De band met een broer kan erg intens zijn en dan is het overlijden van een broer een grote klap. Rouwtekstenkunnen kunnen helpen bij de verwerking van het overlijden. Wanneer je net een broer hebt verloren, ben je vast heel verdrietig en heb je nergens zin in. Je ziet het leven heel somber in en kunt je niet voorstellen dat je daar ooit nog overheen gaat komen.

Kaartje rouwteksten broer
Kaartje rouwteksten broer

Rouwkaart teksten broer

Het is goed om te rouwen, daar moet je ook de tijd voor nemen. Rouwteksten overlijden broer zullen je niet heel vrolijk maken, maar kunnen wel steun bieden. Je kunt uit rouwteksten kracht halen om door te gaan. Dat zou je broer vast ook graag gewild hebben. Natuurlijk mag je heel verdrietig zijn, ook wanneer je de diverse rouwteksten broer op deze pagina doorleest zullen er een heleboel herinneringen boven komen en zullen de tranen rijkelijk vloeien.

Voorbeeld rouwteksten broer

Laat dat gewoon gebeuren, achteraf zul je blij zijn dat je jezelf de tijd en het verdriet gegund hebt zodat je weer verder kunt met je leven. Je broer zal altijd een plekje in je hart houden, vergeten doe je hem niet. Je kunt de rouwteksten overlijden broer gebruiken om in een kaartje te schrijven, bijvoorbeeld als iemand in je omgeving een broer verloren heeft. Je kunt ze ook gebruiken wanneer je een verhaal gaat vertellen tijdens de dienst of begrafenis. Of gewoon voor jezelf, tijdens het rouwproces voor je overleden broer.

Rouwkaart broer tekst voorbeelden:

 • Veel te jong, te vroeg en onterecht. Het overlijden van [naam] is verschrikkelijk onterecht! Als we iets kunnen doen zullen we altijd voor jullie klaarstaan.
 • Ik heb geen woorden voor het verschrikkelijke verlies van dit prille geluk. Ik wou dat het anders was en ik wens jullie alle sterkte kracht voor de komende periode.
 • Te laat ontving ik de rouwkaart over het overlijden van [naam] Mijn welgemeende deelneming. Ik hoop dat het een goede en waardige plechtigheid was en dat jullie op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen.
 • Wij zijn heel verdrietig dat …. plotseling is ingeslapen. Je hebt ons in deze korte tijd zoveel gegeven. Wij zullen altijd van je blijven houden.
 • Broer zijn is alles geven
  zorgen, lijden, liefde en leven.
 • Sterkte broer,
  Vecht voor je leven,
  Ik zal er zijn voor jou,
  Zet door,
  Je komt er wel!
 • Een bloem heeft een steel nodig
  om te kunnen blijven staan.
  Juist zoals een mens
  steun nodig heeft om
  te kunnen blijven doorgaan.
 • Je lijkt verloren,
  Met al deze pijn.
  Maar je bent geboren,
  Om sterk te zijn.
 • Kijk in mijn ogen,
  En zie alles in.
  Je zal weer geloven,
  In een nieuw begin.
 • Je bent geboren om afscheid te nemen.
  Wij hadden je zoveel liefde willen geven.
  In onze harten zal je altijd blijven leven.

Meer condoleance en sterkte teksten broer

In tijden van rouw is het vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden om troost te bieden aan degenen die een geliefde hebben verloren. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen voor rouwteksten die gericht zijn op het verlies van een broer. Deze teksten zijn bedoeld om medeleven en steun uit te drukken, en hopelijk kunnen ze dienen als inspiratie voor het uiten van uw oprechte gevoelens.

 1. Algemene Condoleance:
  • Mijn oprechte condoleances voor het verlies van je broer. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dit voor je moet zijn.
  • In deze donkere dagen van verdriet, stuur ik je mijn diepste medeleven bij het verlies van je broer.
  • Moge de warmte van herinneringen aan je broer je troost brengen in deze zware tijd van rouw.
 2. Specifieke Herinneringen:
  • Herinner me de glimlach van je broer, die altijd het leven opfleurde. Hij zal gemist worden, maar zijn vreugdevolle geest zal altijd in onze herinneringen blijven.
  • Ik koester de momenten van broederlijke band die we deelden. Jouw broer was een speciale ziel en zijn nalatenschap zal voortleven in onze harten.
  • De herinneringen aan de avonturen die jij en je broer samen beleefden, zullen altijd een bron van troost zijn. Hij was niet alleen je broer, maar ook een dierbare vriend.
 3. Troost en Kracht:
  • Moge de liefde en steun van vrienden en familie je kracht geven om deze zware periode te doorstaan. Je staat er niet alleen voor.
  • In deze tijd van verdriet, moge je omringd zijn door degenen die om je geven. We delen in je verdriet en bieden onze steun aan.
  • Rouw is een persoonlijke reis, maar je hoeft de last niet alleen te dragen. Laat de mensen om je heen je helpen en steunen.
 4. Woorden van Bemoediging:
  • Hoewel de leegte die je broer achterlaat onmetelijk lijkt, hoop ik dat de liefde en steun om je heen je helpen om door deze moeilijke tijd heen te komen.
  • In de duisternis van rouw kunnen zelfs de kleinste lichtpuntjes een bron van troost zijn. Moge je innerlijke kracht vinden om het licht te zien, zelfs in de somberste dagen.
  • Laat de liefde die je voor je broer voelt, een bron van kracht zijn terwijl je zijn afwezigheid verwerkt. Zijn invloed zal voortleven in de manier waarop je je leven leidt.
 5. Spirituele Boodschappen:
  • Moge de ziel van je broer rust vinden in de vredige armen van het oneindige. Zijn geest zal altijd bij je zijn, geleid door liefde en herinneringen.
  • Terwijl we afscheid nemen van het fysieke, geloof ik dat de banden van liefde die jullie deelden, nooit verbroken zullen worden. Je broer zal altijd bij je zijn, zij het in een andere vorm.
  • In de cirkel van het leven zijn er momenten van verdriet, maar er is ook de belofte van vernieuwing. Moge je broer vredig rusten en moge je hart genezing vinden.

Het is belangrijk te onthouden dat woorden slechts een middel zijn om steun en troost over te brengen. In tijden van rouw is het ook van groot belang om aanwezig te zijn voor degenen die rouwen, om een luisterend oor te bieden en praktische hulp te geven waar nodig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *