Rouwteksten kind

Een kind overleden? Op deze pagina kun je verschillende rouwteksten bekijken die je kunt gebruiken bij het condoleren. De rouwteksten kind kun je gebruiken op een kaartje, bij een bosje bloemen of laten bedrukken op een lint bij een grafstuk. Het is vreselijk nieuws wanneer je hoort dat een kindje is komen te overlijden. Door elkaar in deze moeilijke tijd veel steun te geven komen jullie er samen doorheen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten kind

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor een kind:

Wanneer een kind komt te overlijden, zijn de familie en vrienden daar logischerwijs helemaal kapot van. Zij hebben tijd nodig om deze zware klap te verwerken. Daar kunnen ze wel wat steun bij gebruiken van mensen om hen heen. Ken jij iemand die zijn of haar kind verloren is? Neem dan de tijd om de rouwteksten op deze pagina door te lezen en laat ondertussen je verdriet de vrije loop.

Kaartje kind rouwteksten
Kaartje kind rouwteksten

Rouwkaart teksten kind

Het is belangrijk om op een goede manier te rouwen en rouwteksten kind kunnen hier een bijdrage aan leveren. Ondanks dat het niet heel fijn zal zijn om rouwteksten overlijden kind te lezen, je wordt er tenslotte niet vrolijk van, is het wel een goede manier om je verdriet te verwerken. Tijdens het lezen van de teksten zul je je realiseren wat er gebeurd is en dat het nooit meer terug zal komen. Dat doet pijn. Maar ook zul je je realiseren dat er wel weer betere tijden aan zullen komen.

Voorbeeld rouwteksten kind

Vergeten doe je het niet want wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt. De rouwteksten kun je in een kaartje of op het lint van een bloemstuk schrijven. Je kunt het ook gebruiken in je voordracht tijdens de dienst of begrafenis.

Kind rouwkaart teksten:

 • Vol liefde en geduld werd zijn geboorte tegemoet gezien
  Zijn leven was helaas veel te kort
  Maar in onze harten zal hij voor altijd blijven leven.
 • Als het lichaam niet meer wil
  en het leven wordt een lijden,
  kan men dankbaar zijn
  dat God het komt bevrijden.
 • Wend U tot mij, en wees mij genadig.
  Psalm 25:16a
 • Een glimlach en wat zonneschijn,
  laten alle zorgen gauw verdwijnen,
  Hopelijk gaat voor jou
  de zon weer heel gauw schijnen!

Rouwkaart gedichten kind:

 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • We staan niet altijd stil
  bij het woordje Samen.
  Maar het is een groot gemis
  als Samen uit je leven is.
 • Ik hoorde van de spannende tijd die jullie tegemoet gaan. Met dit kaartje wilde ik even laten weten dat ik aan jullie denk.
 • Ik weet niet zo goed wat ik je moet zeggen/schrijven maar wilde je wel even laten weten dat mijn gedachten bij jullie zijn.
 • Met dit kaartje willen we laten weten dat we aan je denken en je sterkte wensen in deze spannende en moeilijke tijd.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen
  denk komt er weer een glimlach terecht.

Meer condoleance / sterkte teksten m.b.t. een kind

 1. In liefdevolle herinnering aan onze prachtige engel die te vroeg uit ons leven werd genomen. [Naam van het kind], je lach en onschuld zullen voor altijd in ons hart blijven.
 2. Op deze moeilijke dag herinneren we ons de kostbare momenten die we deelden met onze geliefde [naam van het kind]. Jouw aanwezigheid bracht zoveel vreugde, en je afwezigheid laat een onbeschrijfelijke leegte achter.
 3. Een klein leven dat ons leven verlichte, nu schijnt als een ster aan de hemel. [Naam van het kind], je was een geschenk van liefde dat te snel werd teruggegeven aan de hemel.
 4. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe diep ons verdriet is over het verlies van onze dierbare [naam van het kind]. Jouw herinnering zal altijd in ons hart stralen als een baken van liefde.
 5. De wereld voelt leger zonder de lach van [naam van het kind], maar we koesteren de liefde die hij/zij met ons deelde. Moge je rusten in vrede, lieve engel.
 6. In de korte tijd dat [naam van het kind] bij ons was, vulde hij/zij ons leven met onvoorwaardelijke liefde. Nu blijft de herinnering aan die liefde als een troostende deken om ons heen.
 7. Het hart huilt in stilte om het verlies van een kind dat het licht in onze dagen was. [Naam van het kind], je ziel blijft voor altijd met de onze verweven.
 8. Met gebroken harten nemen we afscheid van onze geliefde [naam van het kind]. Zijn/haar glimlach was een zonnestraal die zelfs de donkerste dagen verlichtte.
 9. [Naam van het kind] verliet deze wereld te vroeg, maar zijn/haar erfenis van liefde en onschuld zal altijd in onze gedachten voortleven.
 10. Op zoek naar troost in herinneringen, grijpen we naar de kostbare momenten die we deelden met [naam van het kind]. Zijn/haar aanwezigheid was een zegen die we voor altijd zullen koesteren.
 11. De onuitgesproken woorden van liefde tussen ouder en kind blijven bestaan, zelfs als de stem van [naam van het kind] is verstild. Zijn/haar geest zal altijd met ons communiceren in de taal van de liefde.
 12. Als tranen een trap naar de hemel waren, zouden we klimmen om [naam van het kind] terug te brengen. Maar we koesteren de hoop dat hij/zij vredig rust in de armen van de engelen.
 13. De leegte die [naam van het kind] achterlaat, is onmetelijk, maar zijn/haar liefde is onuitwisbaar. We eren zijn/haar leven en herinneren ons de onvergetelijke momenten die we deelden.
 14. Moge de ziel van [naam van het kind] rusten in een eeuwige vrede, omringd door de onvoorwaardelijke liefde die hij/zij bracht in onze levens.
 15. In deze tijd van diep verdriet herinneren we ons [naam van het kind] als een stralende ster die te snel aan de hemel verscheen. Zijn/haar licht zal voor altijd schijnen in onze harten.
 16. Het verlies van een kind is als een wond die nooit volledig zal genezen. Maar we koesteren de littekens als een eerbetoon aan de liefde die we deelden met onze dierbare [naam van het kind].
 17. [Naam van het kind] heeft ons verlaten, maar zijn/haar onschuld en puurheid blijven voortleven in de herinneringen die we delen. Moge zijn/haar ziel rusten in vrede.
 18. Als tranen een brug naar de hemel konden bouwen, zouden we de weg banen voor [naam van het kind]. Maar we vertrouwen erop dat hij/zij in vrede rust, omringd door de liefde van engelen.
 19. In de stille kamers van ons hart weerklinkt de echo van [naam van het kind]. Zijn/haar liefde zal altijd een deel van ons zijn, een kostbare erfenis die we bewaren.
 20. Terwijl we afscheid nemen van [naam van het kind], omhelzen we de herinnering aan zijn/haar liefde als een kostbaar geschenk. Moge de engelen hem/haar begeleiden naar rust en vrede.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *