Rouwteksten condoleren

In ieder mensenleven komen zowel leuke als minder leuke gebeurtenissen voorbij. De leuke gebeurtenissen zullen overheersen. Maar toch zijn er van die momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Eén van die gebeurtenissen is bijvoorbeeld het condoleren van iemand in je omgeving. Dat kan een kennis zijn met wie je niet zoveel contact had. Het kan ook gaan om een goede vriend of vriendin of om een familielid. Bekijk hieronder de condoleer de familie en vrienden teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten condoleren

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor een condoleance, om te condoleren:

Hoe dichter de overleden persoon bij je stond, hoe intenser het verdriet. Rouwen is niet leuk maar wel goed. Wanneer je niet goed rouwt en te snel weer de draad probeert op te pakken, kom je jezelf later dubbel zo hard tegen. Is er iemand in je omgeving overleden? Dan kun je wellicht de nodige steun halen uit rouwteksten condoleren op deze pagina.

Kaartje condoleren rouwteksten
Kaartje condoleren rouwteksten

Rouwkaart teksten condoleren

Je kunt deze rouwteksten ook gebruiken om in een kaartje te schrijven als je de familie en vrienden van de overledene wilt condoleren. Of je de teksten nu voor jezelf wilt gebruiken of om een ander steun te bieden, sterkte te wensen en te condoleren: ze zullen bij ieder overleden van pas komen en het rouwproces bevorderen.

Als iemand in je omgeving is overleden kun je hiervoor weglopen, maar beter is om eraan toe te geven en volop te rouwen. Daar hoort ook het condoleren van familie en vrienden bij. Het vinden van de juiste woorden in een nare situatie als het overlijden van iemand, is niet altijd makkelijk. Lees de rouwteksten condoleren daarom eens goed door. Gebruik een tekst die jou aanspreekt en waarmee je denkt dat je de familie en vrienden van de overledene op een mooie, liefdevolle manier kunt condoleren met hun grote verlies.

Voorbeelden rouwteksten condoleren

Wanneer je zelf tot de directe familie behoort is het fijn als mensen met je meeleven en je veel sterkte wensen. Condoleances horen hierbij en kunnen helpen om het verdriet te verwerken. Laat je inspireren door de rouwteksten condoleren / condoleance teksten, voor als je zelf de juiste woorden even niet kunt vinden.

Condoleance teksten rouwkaart:

 • Geluk is niet altijd met ons
  Soms zit het heel erg tegen
  Weet dan dat je naasten hebt
  Die je helpen schuilen in de regen
  Steun zit in allerlei dingen
  Een handdruk, een kus, of een lach
  En soms zit het in een kaartje
  Misschien geeft het wat kleur aan je dag.
 • Bij ieder afscheid valt een traan,
  omdat je iemand moet laten gaan,
  waar je zo aan bent gehecht
  verdriet dat is een groot gevecht.
 • Het leven is als sneeuw
  je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was
  uren dagen jaren.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.

Condoleance gedichten rouwkaart:

 • Het zijn vaak de kleine dingen die in je herinnering blijven:
  de vredige momenten samen, een glimlach, een bepaald gebaar.
  Hoe zwaar het nu ook is, op den duur zullen deze kleine dingen het verdriet verzachten.
 • In gedachten bij je….
  we hopen dat je de kracht vindt
  om dit verlies te dragen.
  Veel sterkte toegewenst.
 • Het is bijna ondraaglijk
  wanneer zoveel hoop
  omslaat in diep verdriet
  veel sterkte gewenst.
 • God is ons een Toevlucht en Sterkte.
  Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheden.
  Daarom zullen wij niet vrezen, al veranderde de aarde haar plaats, en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Je bent geboren om afscheid te nemen.
  Wij hadden je zoveel liefde willen geven.
  In onze harten zal je altijd blijven leven.

Meer condoleance teksten

 1. Beste [Naam],

Het nieuws van het overlijden van [Naam van de overledene] heeft ons diep geraakt. We willen je onze oprechte deelneming betuigen en je laten weten dat onze gedachten bij jou en je familie zijn in deze moeilijke tijd. Moge de liefdevolle herinneringen aan [Naam van de overledene] jullie troost brengen.

 1. Lieve [Naam],

Ik ben diep bedroefd door het verlies van [Naam van de overledene]. Woorden schieten tekort om mijn medeleven uit te drukken, maar ik wil dat je weet dat ik er voor je ben. [Naam van de overledene] zal altijd worden herinnerd als een warme en liefdevolle ziel, en zijn/haar nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die hem/haar gekend hebben.

 1. Geachte familie [Achternaam],

In deze droevige tijd willen we onze innige deelneming betuigen. [Naam van de overledene] was een buitengewoon persoon, en zijn/haar afwezigheid laat een leegte achter die moeilijk te vullen is. Moge de steun van vrienden en familie troost bieden terwijl jullie samen herinneringen delen en kracht putten uit de liefde die [Naam van de overledene] heeft verspreid.

 1. Beste [Naam],

Ik betuig mijn diepste medeleven met het verlies van [Naam van de overledene]. [Naam van de overledene] heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op iedereen die het voorrecht had om hem/haar te kennen. In deze donkere dagen, hoop ik dat je omringd wordt door liefde en steun. Moge de herinneringen aan [Naam van de overledene] een lichtpuntje zijn in deze moeilijke tijd.

 1. Lieve [Naam],

Het bericht van het overlijden van [Naam van de overledene] heeft me diep geraakt. Ik wil je laten weten dat mijn gedachten en gebeden bij jou en je familie zijn. [Naam van de overledene] zal altijd worden herinnerd als een prachtig mens met een hart vol liefde. Moge de tijd genezing brengen en de mooie herinneringen aan [Naam van de overledene] jullie troosten.

 1. Beste familie [Achternaam],

Het is met grote droefheid dat ik hoorde van het overlijden van [Naam van de overledene]. Mijn oprechte deelneming gaat uit naar jullie allen. [Naam van de overledene] heeft een blijvende indruk achtergelaten op iedereen die het geluk had om hem/haar te kennen. Laat de liefdevolle herinneringen aan [Naam van de overledene] een bron van kracht zijn in deze moeilijke tijd.

 1. Lieve [Naam],

Het spijt me diep om te horen over het verlies van [Naam van de overledene]. [Naam van de overledene] was een speciaal persoon en zijn/haar afwezigheid zal voelbaar zijn voor velen. Moge je omringd worden door steun en liefde terwijl je deze moeilijke periode doorgaat. [Naam van de overledene] zal altijd in onze gedachten en harten blijven.

 1. Geachte familie [Achternaam],

In deze pijnlijke tijd willen we onze oprechte deelneming betuigen. [Naam van de overledene] was een geweldig mens, en zijn/haar invloed zal voortleven in de harten van degenen die hem/haar liefhadden. Moge jullie samen troost vinden in de liefdevolle herinneringen aan [Naam van de overledene].

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *