Rouwteksten man

Het overlijden van een man is een emotionele aangelegenheid. Helemaal wanneer dit je partner is. Op deze pagina kun je verschillende teksten bekijken die je kunt gebruiken om iemand te condoleren. Wanneer een man plotseling is overleden of een lang ziektebed heeft gehad, vraagt om verschillende rouwteksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten man

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor een man:

Je wilt immers wel een tekst gebruiken op een condoleancekaart die volledig aansluit bij de situatie waarin de man is overleden. Wanneer iemand plotseling is overleden kan dit komen door bijvoorbeeld een ongeluk, hartstilstand of een beroerte. Wanneer je dit hebt gehoord wil je de nabestaande direct je condoleance uitbrengen.

Kaartje man rouwteksten
Kaartje man rouwteksten

Teksten rouwkaartje man

Dit doe je meestal met een kaartje. Er zijn verschillende condoleancekaartjes die je daarvoor kunt gebruiken. Bij greetz kun je tot 22.00 uur in de avond een kaartje bestellen, deze wordt dan de volgende werkdag netjes bezorgd. Je kunt op deze manier ook op het laatste moment nog een kaartje sturen. Ben jij niet goed in het schrijven van een dergelijk kaartje? De rouwteksten voor een man kun je dan raadplegen. De verschillende voorbeelden kunnen je een steuntje in de rug geven tijdens het schrijven. Je kunt ze letterlijk overnemen of aanpassen met persoonlijke elementen.

Rouwteksten kaartje man

Ook wanneer iemand een kort of lang ziektebed heeft gehad, en het niet geheel onverwachts komt, is het alsnog erg belangrijk dat je de nabestaanden sterkte wenst met het overlijden van hem of haar man. Je kunt hiervoor echter wel een ander soort rouwtekst gebruiken dan bij het plosteling overlijden.

Voorbeeld teksten rouwkaart man

Wellicht kun je de ziekte in de teksten verwerken, of de aandoening waaraan hij is overleden. Wat voor soort rouwtekst man je ook kiest, wanneer jij meent wat je schrijft, zal de familie en andere nabestaanden het enorm waarderen. Je zou dat immers zelf ook vinden. Je kunt de rouwteksten gebruiken op een kaartje, een bosje bloemen of mondelinge condoleance.

Voorbeeld teksten rouwkaartje man:

 • Bij ieder afscheid valt een traan,
  omdat je iemand moet laten gaan,
  waar je zo aan bent gehecht
  verdriet dat is een groot gevecht.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn,
  als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn,
  als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn,
  dan ben je niet heengegaan maar naar huis gegaan!
 • Sterkte lieve man,
  Vecht voor je leven,
  Ik zal er zijn voor jou,
  Zet door,
  Je komt er wel!
 • Ik durf nu niet te dromen,
  Over dagen zonder jou,
  Die toch wel zullen komen,
  Maar liever niet zo vroeg.
 • Het leven is als sneeuw
  je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was
  uren dagen jaren.

Gedichten rouwkaart man:

 • De mensen van voorbij,
  worden niet vergeten.
  De mensen van voorbij,
  zijn in een ander weten.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.
 • Voor altijd uit het oog,
  maar voor altijd in het hart.
 • Met goede herinneringen
  aan een gewaardeerd mens.
  Met innige deelneming

Meer condoleance teksten bij overlijden van een man

Het schrijven van rouwteksten is een delicate taak, waarbij het belangrijk is om respectvolle en troostende woorden te gebruiken. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen voor rouwteksten voor een man, met als doel troost te bieden aan degenen die rouwen:

 1. Algemene Condoleance:
  • “Met diepe droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van [naam]. Onze oprechte deelneming gaat uit naar jullie in deze moeilijke tijd.”
  • “In gedachten zijn we bij jullie. Woorden schieten tekort om het verdriet te beschrijven dat we voelen bij het verlies van [naam]. Onze oprechte condoleances.”
  • “Het nieuws van het overlijden van [naam] heeft ons diep geraakt. Moge de herinneringen aan zijn leven een bron van troost zijn in deze donkere dagen.”
 2. Troostende Woorden:
  • “In deze tijd van rouw omarmen we jullie met liefde en troost. [Naam] was een bijzonder persoon, en zijn/haar nalatenschap zal altijd schijnen in onze harten.”
  • “Terwijl we de pijn van het verlies delen, willen we ons ook herinneren hoe [naam] ons leven verrijkte. Zijn/haar liefde en warmte zullen voor altijd voortleven in onze herinneringen.”
  • “Laat de herinneringen aan de mooie momenten met [naam] een bron van kracht zijn. In deze tijd van verdriet staan we naast jullie met liefde en steun.”
 3. Specifieke Kwaliteiten van de Overledene:
  • “Herinner [naam] als een man vol wijsheid en vriendelijkheid. Zijn/haar erfenis van liefde en toewijding zal altijd voortleven in de harten van degenen die hem/haar gekend hebben.”
  • “De wereld is een bijzonder persoon verloren. [Naam] bracht vreugde, humor en onvoorwaardelijke liefde in het leven van velen. Zijn/haar aanwezigheid zal enorm gemist worden.”
  • “Moge de krachtige geest van [naam] ons inspireren, zelfs in deze donkere dagen. Zijn/haar toewijding aan familie en vrienden laat een blijvende indruk achter.”
 4. Gedeelde Herinneringen en Momenten:
  • “In de tijd die we deelden met [naam], hebben we gelachen, gehuild en bijzondere momenten gedeeld. Laten we deze kostbare herinneringen koesteren en samen kracht vinden in elkaars aanwezigheid.”
  • “De herinneringen aan de momenten die we deelden met [naam] zullen altijd een bron van troost zijn. Zijn/haar geest zal voortleven in de verhalen die we delen en de liefde die we voelen.”
  • “De lach van [naam], de warmte van zijn/haar aanwezigheid – deze momenten zullen altijd in onze gedachten blijven als een eerbetoon aan een leven goed geleefd.”
 5. Hoop en Steun:
  • “Moge de liefde van vrienden en familie jullie omringen en troost bieden in deze zware tijd. We zijn hier voor jullie, met open armen en liefdevolle harten.”
  • “Hoewel woorden het verdriet niet kunnen wegnemen, hopen we dat jullie steun vinden in de liefde om jullie heen. Samen zullen we deze moeilijke periode doorkomen.”
  • “In deze tijd van duisternis, zoek troost in elkaars gezelschap. Jullie zijn niet alleen, en we staan samen sterk in het herdenken en eren van het leven van [naam].”

Het schrijven van rouwteksten is een persoonlijke aangelegenheid, en het is belangrijk om de toon en inhoud af te stemmen op de relatie met de overledene en de behoeften van de rouwende familie. Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld als leidraad en kunnen worden aangepast aan de specifieke situatie en gevoelens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *