Korte rouwteksten

Het overlijden van iemand in je omgeving is een trieste gebeurtenis. Of het nu gaat om een kennis, vriend, vriendin of familielid; een overlijden is altijd verdrietig en afscheid nemen doet pijn. Om op een goede manier afscheid te kunnen nemen en te rouwen, kun je wellicht wel wat steun gebruiken. Veel mensen vinden die steun in korte rouwteksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Korte rouwteksten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten:

Korte rouwteksten kun je gebruiken om zelf steun en kracht uit te halen, maar ook om deze over te brengen aan een ander. Wanneer iemand is overleden, is het bijvoorbeeld een mooi en attent gebaar om een kaartje te sturen waarin je de familie en naaste vrienden heel veel sterkte wenst met het verwerken van het verlies. Omdat het moeilijk kan zijn om de juiste woorden te vinden als iemand is overleden – woorden schieten dan vaak tekort – kun je hier wellicht wel wat hulp bij gebruiken.

Kaartje korte rouwteksten
Kaartje korte rouwteksten

Korte rouwteksten voor op een kaartje

Op deze pagina hebben we diverse korte rouwteksten voor je verzameld. Teksten in alle soorten en maten en in verschillende talen. Er bestaan zowel korte rouwteksten als langere rouwteksten. Neem de tijd om de teksten eens rustig door te lezen en kies een tekst die jou persoonlijk erg aanspreekt. Je vraagt je misschien af welke tekst geschikt is en of de ontvanger van de kaart de tekst wel net zo mooi vindt als jij. Het gebaar van het sturen van een rouwkaart om iemand sterkte te wensen, is erg mooi. Het maakt dan niet uit voor welke rouwtekst je gaat, zolang deze maar uit je hart komt.

Voorbeeld korte rouwteksten

Je hebt niet per se veel woorden nodig om te zeggen wat je voelt en om iemand sterkte te wensen. Korte rouwteksten kunnen al heel krachtig zijn. Rouwteksten kunnen je laten inzien dat er ook weer mooie tijden aan zullen breken. Welke korte rouwtekst spreekt jou het meest aan? Twijfel niet en schrijf de mooiste tekst in een net zo mooie kaart. De ontvanger zal het heel fijn vinden dat je zo meeleeft.

Korte rouwteksten voorbeeld:

 • Ik wens je veel kracht toe bij het verwerken van je verlies.
 • Hij was een goede collega en vriend, die altijd bereid was iedereen met raad en daad terzijde te staan.
 • De tijd gaat voort alleen in gedachten kun je terug.
 • Wend U tot mij, en wees mij genadig.
  Psalm 25:16a

Korte rouwgedichten:

 • Soms is er zoveel dat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.
 • Droom alsof je eeuwig zult leven, leef alsof je vandaag zult sterven.
 • Altijd samen in gedachten, in gedachten voor altijd samen.
 • Degene die ik lief heb verlaat ik, om degene die ik liefhad terug te vinden.
 • Een woord van troost, een warme gloed wil ik je graag sturen.
  Zodat je weet dat ik aan je denk, in deze moeilijke uren!

Meer korte rouwteksten

 1. “In liefdevolle herinnering aan een prachtig leven. Moge de warmte van de herinneringen troost bieden in deze moeilijke tijd.”
 2. “Met oprechte deelneming. Woorden schieten tekort om het verdriet te uiten. Koester de mooie momenten en moge de liefde om je heen een bron van kracht zijn.”
 3. “Een ziel die ons heeft verlaten, maar in onze harten zal voortleven. Mijn oprechte condoleances voor het verlies van een dierbare.”
 4. “In gedachten bij jullie in deze tijd van verdriet. Moge de liefde en steun van vrienden en familie troost bieden.”
 5. “Met oprechte deelneming bij het overlijden van [naam]. Moge de herinneringen aan haar/zijn liefdevolle lach een blijvende bron van troost zijn.”
 6. “Onze diepste sympathie gaat uit naar jou en je familie. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van kracht zijn in deze donkere dagen.”
 7. “Een licht is gedoofd, maar de herinnering zal voor altijd schijnen. Sterkte in deze moeilijke tijd.”
 8. “Met oprechte deelneming. Het verlies van een geliefde is moeilijk te dragen, maar moge de steun van vrienden en familie helpen het verdriet te verzachten.”
 9. “In stille herinnering aan een bijzonder persoon. Moge de liefde rondom jullie als een warme deken zijn in deze droevige tijd.”
 10. “Met verdriet hebben we afscheid genomen van [naam]. Onze gedachten zijn bij jullie in deze periode van rouw.”
 11. “Een dierbare is niet meer bij ons, maar de liefde en herinneringen zullen altijd voortleven. Onze oprechte condoleances.”
 12. “Met innige deelneming. Moge de kracht van liefde en vriendschap jullie omringen en troost bieden.”
 13. “Het verlies van [naam] raakt ons diep. We delen in jullie verdriet en bieden onze oprechte condoleances aan.”
 14. “In liefdevolle herinnering aan een bijzonder persoon. Moge de tijd de scherpe randjes van het verdriet verzachten.”
 15. “Met oprechte deelneming bij het overlijden van [naam]. Koester de mooie momenten en put kracht uit de liefde om je heen.”
 16. “Woorden kunnen het verdriet niet wegnemen, maar hopelijk bieden ze wat troost in deze donkere dagen. Onze oprechte condoleances.”
 17. “Het afscheid is moeilijk, maar de herinneringen aan [naam] zullen altijd een bron van liefde en troost zijn. Sterkte in deze tijd van rouw.”
 18. “Met innige deelneming. [Naam] zal gemist worden, maar haar/zijn impact op onze levens zal voortleven.”
 19. “Onze gedachten zijn bij jullie in deze tijd van verlies. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn.”
 20. “In stilte gedenken we [naam]. Moge de liefde die zij/hij verspreidde, een blijvende erfenis zijn.”
 21. “Met diepe droefheid hebben we vernomen van het overlijden van [naam]. Onze gedachten zijn bij jullie in deze periode van rouw.”
 22. “Met oprechte deelneming. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een lichtpuntje zijn in deze duistere dagen.”
 23. “Een dierbare verliezen is zwaar. We wensen jullie de kracht toe om dit verdriet te dragen. Onze oprechte condoleances.”
 24. “Met verdriet hebben we afscheid genomen van [naam]. Moge de steun van vrienden en familie jullie hart verwarmen in deze moeilijke tijd.”
 25. “In gedachten bij jullie. [Naam] zal altijd herinnerd worden als een bijzonder persoon. Onze oprechte deelneming.”

Hopelijk bieden deze voorbeeldzinnen enige inspiratie en troost voor het formuleren van rouwteksten en condoleanceberichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *