Korte rouwteksten

Het overlijden van iemand in je omgeving is een trieste gebeurtenis. Of het nu gaat om een kennis, vriend, vriendin of familielid; een overlijden is altijd verdrietig en afscheid nemen doet pijn. Om op een goede manier afscheid te kunnen nemen en te rouwen, kun je wellicht wel wat steun gebruiken. Veel mensen vinden die steun in korte rouwteksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Korte rouwteksten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten:

Korte rouwteksten kun je gebruiken om zelf steun en kracht uit te halen, maar ook om deze over te brengen aan een ander. Wanneer iemand is overleden, is het bijvoorbeeld een mooi en attent gebaar om een kaartje te sturen waarin je de familie en naaste vrienden heel veel sterkte wenst met het verwerken van het verlies. Omdat het moeilijk kan zijn om de juiste woorden te vinden als iemand is overleden – woorden schieten dan vaak tekort – kun je hier wellicht wel wat hulp bij gebruiken.

Kaartje korte rouwteksten
Kaartje korte rouwteksten

Korte rouwteksten voor op een kaartje

Op deze pagina hebben we diverse korte rouwteksten voor je verzameld. Teksten in alle soorten en maten en in verschillende talen. Er bestaan zowel korte rouwteksten als langere rouwteksten. Neem de tijd om de teksten eens rustig door te lezen en kies een tekst die jou persoonlijk erg aanspreekt. Je vraagt je misschien af welke tekst geschikt is en of de ontvanger van de kaart de tekst wel net zo mooi vindt als jij. Het gebaar van het sturen van een rouwkaart om iemand sterkte te wensen, is erg mooi. Het maakt dan niet uit voor welke rouwtekst je gaat, zolang deze maar uit je hart komt.

Voorbeeld korte rouwteksten

Je hebt niet per se veel woorden nodig om te zeggen wat je voelt en om iemand sterkte te wensen. Korte rouwteksten kunnen al heel krachtig zijn. Rouwteksten kunnen je laten inzien dat er ook weer mooie tijden aan zullen breken. Welke korte rouwtekst spreekt jou het meest aan? Twijfel niet en schrijf de mooiste tekst in een net zo mooie kaart. De ontvanger zal het heel fijn vinden dat je zo meeleeft.

Korte rouwteksten voorbeeld:

 • Ik wens je veel kracht toe bij het verwerken van je verlies.
 • Hij was een goede collega en vriend, die altijd bereid was iedereen met raad en daad terzijde te staan.
 • De tijd gaat voort alleen in gedachten kun je terug.
 • Wend U tot mij, en wees mij genadig.
  Psalm 25:16a

Korte rouwgedichten:

 • Soms is er zoveel dat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
 • Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. De dood bestaat niet, je gaat enkel terug naar huis.
 • Droom alsof je eeuwig zult leven, leef alsof je vandaag zult sterven.
 • Altijd samen in gedachten, in gedachten voor altijd samen.
 • Degene die ik lief heb verlaat ik, om degene die ik liefhad terug te vinden.
 • Een woord van troost, een warme gloed wil ik je graag sturen.
  Zodat je weet dat ik aan je denk, in deze moeilijke uren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *