Rouwteksten collega

Met je collega’s breng je veel tijd door en je werkt er soms heel intensief mee samen. Wanneer een collega komt te overlijden, is dat vast even schrikken. Of je nu een hele goede of een wat minder goede band met hem of haar had, het is hoe dan ook verdrietig. Wanneer hij of zij nog werkte, was hij of zij waarschijnlijk nog niet zo oud. Hij of zij is wellicht plotseling overleden of aan de gevolgen van een nare ziekte. Dat maakt het verdriet nog veel intenser.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten collega

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor een collega:

Laat rouwteksten overlijden je helpen om over deze trieste gebeurtenis heen te komen en deze op een goede manier te verwerken. Door de rouwteksten op deze pagina eens rustig door te lezen, zul je merken dat je hier steun aan hebt en kracht uithaalt. Ook kun je teksten gebruiken om in een kaartje aan de familie te schrijven.

Kaartje collega rouwteksten
Kaartje collega rouwteksten

Rouwkaart teksten collega

Er zijn heel veel verschillende rouwteksten collega te vinden. Bij ieder persoon past wel een bijzondere tekst. Niet iedereen houdt van dezelfde soort teksten, dus het is belangrijk dat je de tijd neemt om alle rouwteksten overlijden collega rustig door te lezen. Je kunt er eentje kiezen die iets zegt over jouw overleden collega. Ben je op zoek naar een korte of lange tekst, een Nederlandse of Engelse tekst, een realistische tekst of een diepzinnige tekst waar je over na kunt denken?

Voorbeeld rouwteksten collega

De keuze uit rouwteksten overlijden collega is heel ruim. Er zit dan ook vast en zeker een tekst tussen die jij mooi vindt. Rouwteksten overlijden collega kunnengebruikt worden om in een kaartje te schrijven om de familie sterkte te wensen. Ook kun je ze gebruiken om te verwerken in een verhaaltje dat je graag wilt voordragen tijdens de dienst of begrafenis. Natuurlijk kun je de rouwteksten collega ook voor jezelf doorlezen om steun uit te halen.

Collega rouwkaart teksten voorbeelden:

 • Een bloem heeft een steel nodig
  om te kunnen blijven staan.
  Juist zoals een mens
  steun nodig heeft om
  te kunnen blijven doorgaan.
 • Een dierbaar iemand
  Zo plotseling kwijt
  Heel veel sterkte
  In deze moeilijke tijd.
 • Groot was HAAR/ZIJN liefde
  Groot het verdriet
  Mooi de herinneringen
  Die ZIJ/HIJ achterliet.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn,
  als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn,
  als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn,
  dan ben je niet heengegaan maar naar huis gegaan!
 • Sterkte collega,
  Vecht voor je leven,
  Ik zal er zijn voor jou,
  Zet door,
  Je komt er wel!
 • Ik durf nu niet te dromen,
  Over dagen zonder jou,
  Die toch wel zullen komen,
  Maar liever niet zo vroeg.
 • Het leven is als sneeuw
  je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was
  uren dagen jaren.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.
 • Wanneer je verdrietig bent,
  kijk dan opnieuw in je hart.
  En je zult zien dat je weent
  om wat je vreugde schonk.
 • God is ons een Toevlucht en Sterkte.
  Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheden.
  Daarom zullen wij niet vrezen, al veranderde de aarde haar plaats, en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.

Meer condoleance en sterkte teksten voor een collega

Het is nooit eenvoudig om de juiste woorden te vinden wanneer we geconfronteerd worden met het verlies van een geliefde collega. In tijden van rouw zoeken we naar manieren om ons medeleven en onze steun uit te drukken. Hier zijn voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken in rouwteksten voor een overleden collega:

 1. “Met diepe droefheid hebben we vernomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega. Zijn/haar toewijding, warmte en glimlach zullen voor altijd in onze herinneringen voortleven.”
 2. “In deze moeilijke tijd willen we onze oprechte deelneming betuigen aan de familie en vrienden van onze collega. Zijn/haar bijdrage aan ons team en zijn/haar positieve invloed zullen nooit vergeten worden.”
 3. “Het nieuws van het overlijden van onze collega heeft ons diep getroffen. We koesteren de vele kostbare momenten die we samen hebben gedeeld en zullen zijn/haar nalatenschap in ere houden.”
 4. “Met een bedroefd hart nemen we afscheid van een uitzonderlijke collega. Zijn/haar professionaliteit, vriendelijkheid en optimisme hebben een blijvende indruk op ons achtergelaten.”
 5. “Woorden schieten tekort om de pijn van het verlies van onze collega te beschrijven. Moge de herinneringen aan zijn/haar vriendelijkheid en toewijding ons troost bieden in deze donkere dagen.”
 6. “In gedachten zijn we bij de familie van onze dierbare collega. Zijn/haar vrolijke geest en positieve energie hebben onze werkplek verrijkt, en we zullen hem/haar enorm missen.”
 7. “De leegte die onze collega achterlaat, is onbeschrijfelijk. We delen in het verdriet van zijn/haar familie en vrienden en staan klaar om elkaar te steunen in deze zware tijd.”
 8. “Met diep respect herinneren we onze collega, die niet alleen een deskundige professional was, maar ook een geweldige vriend. Zijn/haar erfenis zal voortleven in onze harten.”
 9. “Het nieuws van het overlijden van onze collega heeft een schokgolf door ons team gestuurd. We herinneren ons de waardevolle bijdragen die hij/zij heeft geleverd en zullen zijn/haar warmte missen.”
 10. “Afscheid nemen van een collega is nooit gemakkelijk, vooral wanneer we iemand verliezen die een inspiratiebron was voor velen. Onze gedachten gaan uit naar zijn/haar geliefden in deze zware tijd.”
 11. “In deze tijd van rouw omarmen we elkaar als collega’s en vrienden. Onze gemeenschappelijke herinneringen aan onze dierbare collega zullen ons helpen deze moeilijke periode samen door te komen.”
 12. “De leegte die onze collega achterlaat, is voelbaar in elk aspect van ons werk. Zijn/haar positieve instelling en doorzettingsvermogen zullen ons blijven inspireren, zelfs in zijn/haar afwezigheid.”
 13. “Met diepe droefheid gedenken we onze collega, die niet alleen een toegewijde professional was, maar ook een buitengewoon mens. Zijn/haar impact op ons leven en werk zal altijd aanwezig zijn.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *