Rouwteksten medeleven

Het overlijden van een persoon is een verdrietige gebeurtenis. Je wilt dan ook graag je medeleven tonen. We weten allemaal dat we een keer komen te overlijden, maar wanneer en hoe is onbekend. Dat maakt sommige mensen best onzeker en bang, andere mensen denken en niet over na. Als iemand in je kennissen-, vrienden-, of familiekring is overleden, ongeacht of deze persoon wel of niet heel erg dicht bij je stond, dan is dat altijd verdrietig.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen

Rouwteksten medeleven

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor medeleven:

Er breekt een tijd aan waarin je rouwt om de persoon die overleden is. Rouwen doe je vaak niet alleen, maar samen met de andere familie en vrienden. Niet alleen jij, maar ook zij zijn verdrietig en kunnen wel wat medeleven gebruiken. Wanneer een kennis, vriend, vriendin of familielid een dierbare heeft verloren die jij misschien niet kent, is het ook fijn om hem of haar te steunen en je medeleven te laten blijken. Bijvoorbeeld met een sterkte wens.

Kaartje medeleven rouwteksten
Kaartje medeleven rouwteksten

Rouwkaart tekst medeleven

Dat kun je doen door een kaartje met een bijzondere, unieke en persoonlijke rouwtekst medeleven te schrijven en te sturen. Kijk voor een mooie rouwtekst medeleven maar eens rustig verder op deze pagina, we hebben een heleboel rouwteksten medeleven verzameld. Een kaartje met een lieve rouwtekst medeleven kan wonderen verrichten.

Het verdriet is niet meteen verdwenen door een kaart, maar doordat je iemand laat weten dat je aan hem of haar denkt en je medeleven laat blijken, geef je hem of haar wel het idee dat je er bent en dat diegene er niet alleen voor staat in deze moeilijke tijd. Sommige mensen vinden het fijn om te praten en op die manier hun verdriet de vrije loop te laten.

voorbeeld teksten rouwkaart medeleven

Andere mensen zijn wat stiller, hopen hun verdriet wellicht op en gooien het er later in één keer uit. Gun degene die rouwt om een overleden dierbare de ruimte en tijd om het verlies op zijn of haar eigen manier te verwerken en zorg ervoor dat je er bent wanneer diegene het nodig heeft. Bekijk hieronder enkele condoleance teksten / medeleven teksten.

Medeleven teksten rouwkaartje:

 • In deze moeilijke tijd leven wij enorm met jullie mee.
  Als wij iets kunnen doen dan hoor ik het graag.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.
 • Moge de steun van je vrienden je troost bieden.
  En goede herinneringen het verlies verzachten
 • Nu is er alleen nog de stilte, het verdriet en de pijn.
  Vertrouw: het zal niet altijd zo zijn.
  De diepste wond wordt verzacht door de tijd.
  Maar de herinnering aan hem/haar houd je. Die raak je niet kwijt.
 • Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft.
 • Met goede herinneringen
  aan een gewaardeerd mens.
  Met innige deelneming.

Medeleven gedichten rouwkaartje:

 • Nog zoveel plannen
  nog zoveel te doen
  het mocht niet meer zo zijn
  het is nu voor altijd “toen”.
 • Dan rest er niets dan echo en ellende.
  Waar iemand stond zie je kraters roken.
  Naar daders kan alleen worden gegist.
 • Als je moet afgeven wat je het meest liefhebt
  dan is er geen gisteren,
  geen vandaag
  en geen morgen meer,
  dan is er geen tijd meer,
  dan is er alleen heimwee.
 • In een ogenblik van stilte,
  bij een groot verdriet,
  is het fijn dat men er is
  en hoeven woorden niet.
  In een ogenblik van stilte,
  vooral na zo’n groot gemis,
  zegt aanwezigheid voldoende,
  voel je echt wat vriendschap is

Medeleven teksten

 1. Algemene Condoleance:
  • “Met diepe droefheid hebben wij vernomen van het overlijden van [naam]. In deze zware tijd willen wij ons medeleven betuigen en jullie omringen met liefde en steun.”
  • “Woorden schieten tekort om de pijn te beschrijven die we voelen bij het verlies van [naam]. We willen jullie laten weten dat we in gedachten bij jullie zijn en ons oprechte medeleven betuigen.”
  • “Onze harten zijn zwaar van verdriet bij het horen van het overlijden van [naam]. Moge de warmte van onze medeleven een bron van troost zijn in deze moeilijke dagen.”
 2. Troostende Woorden van Medeleven:
  • “In deze tijd van verdriet willen we ons medeleven uiten en delen in jullie pijn. [Naam] was een bijzonder mens, en we zullen zijn/haar aanwezigheid enorm missen.”
  • “Laat ons medeleven een baken van troost zijn in deze duistere dagen. [Naam] heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten, en we delen in jullie verdriet.”
  • “Moge ons medeleven als een zachte omhelzing zijn, jullie omringen met liefde en de last van verdriet verlichten. [Naam] zal altijd in onze gedachten blijven.”
 3. Specifieke Kwaliteiten van de Overledene:
  • “Herinner [naam] als een man vol vriendelijkheid en compassie. Zijn/haar legacy van medeleven leeft voort in de harten van degenen die hem/haar gekend hebben.”
  • “Het medeleven dat [naam] altijd toonde, was een bron van inspiratie voor velen. Moge zijn/haar goede daden en vriendelijke woorden blijvende herinneringen achterlaten.”
  • “In [naam] verliezen we niet alleen een dierbare, maar ook een voorbeeld van onbaatzuchtig medeleven. Zijn/haar liefdevolle hart zal altijd in onze herinneringen voortleven.”
 4. Gedeelde Herinneringen en Momenten:
  • “De herinneringen aan de momenten die we deelden met [naam] zijn gevuld met liefde en medeleven. Laten we samen deze kostbare herinneringen koesteren en steun bij elkaar vinden.”
  • “In de vele momenten van vreugde en verdriet deelde [naam] zijn/haar medeleven. Mogen deze herinneringen ons troosten en ons eraan herinneren hoe belangrijk het is om liefdevol met anderen om te gaan.”
  • “Laten we deelgenoot zijn van elkaars verdriet en medeleven tonen in deze tijd van rouw. [Naam] mag dan fysiek niet meer bij ons zijn, maar zijn/haar geest van liefde en begrip leeft voort.”
 5. Hoop en Steun:
  • “Moge de steun van vrienden en familie jullie omringen en kracht bieden in deze moeilijke periode. Samen kunnen we het verdriet dragen en herinneringen koesteren aan het leven van [naam].”
  • “In de verbondenheid van medeleven vinden we troost. We zijn hier voor jullie, klaar om te steunen en te delen in jullie verdriet. [Naam] zal niet vergeten worden, zijn/haar impact blijft voortleven.”
  • “Terwijl we samen rouwen, laten we ons medeleven omzetten in daden van liefde en zorgzaamheid. Moge jullie de kracht vinden om het verlies van [naam] te dragen, wetende dat jullie niet alleen zijn.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld als leidraad en kunnen aangepast worden aan de specifieke omstandigheden en de relatie met de overledene. Het belangrijkste is om oprechte en troostende woorden te gebruiken, die resoneren met de gevoelens van medeleven voor de rouwende familie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *