Rouwteksten moeder

Het overlijden van je moeder is een erg aangrijpende gebeurtenis. Ondanks dat je het niemand toewenst, overlijdt er elke dag een moeder van iemand. Soms is dit een erg jonge mama, en soms al een oma. Met behulp van een kaartje kun je de nabestaande sterkte wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten moeder

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor moeder:

Weet jij niet goed wat je op een kaartje kunt schrijven? Wellicht helpen de rouwteksten mama. Deze teksten zijn geschreven om iemand te condoleren met het overlijden van hem of haar moeder. Als je zelf wel eens iemand hebt moeten condoleren, dan weet je dat het soms erg lastig kan zijn om een passende tekst te vinden.

Kaartje moeder rouwteksten
Kaartje moeder rouwteksten

Moeder teksten rouwkaart

De rouwteksten moeder of mama kunnen je daarbij helpen. Je kunt ervoor kiezen om spreuken of gezegdes te gebruiken in plaats van normale zinnen. Dit kan verlichtend werken voor veel personen. Het is immers al er genoeg dat de moeder van iemand is overleden. Je kunt de rouwteksten mama ook gebruiken bij een bosje bloemen. Een kaartje en een bosje bloemen zijn een veel gegeven gebaar tijdens deze moeilijke periode.

Tekst mama voor een rouwkaart

Je kunt voor bloemen kiezen indien je een persoon goed kent, of een warm hart wilt toedragen. Je kunt er voor kiezen om lichte bloemen te kiezen. Rode rozen kunnen goed zijn, echter valt dit niet altijd bij iedereen in de smaak. Witte rozen daarentegen zijn altijd goed. Naast bloemen en een kaartje zijn er ook verschillende kleine attenties die je kunt geven om iemand sterkte te wensen met het verlies van iemands moeder. Hierop kun je vervolgens ook één van de rouwteksten schrijven die je op deze pagina kunt bekijken.

Voorbeeld teksten rouwkaart

Je kunt ze letterlijk overnemen, maar aanpassen met een aantal persoonlijke elementen is ook mogelijk. Dit laatste al de ontvanger het meest waarderen. Op de website van bijvoorbeeld greetz kun je verschillende condoleance kaartjes bekijken. Ook bloemen en een kleine attentie kun je hier eenvoudig bestellen. Ookal is het in de avond, het wordt keurig de volgende werkdag al bezorgd.

Teksten rouwkaart moeder:

 • Veel heb je ons gegeven,
  Veel heb je voor ons betekend
  Plotseling uit dit leven gedreven
  Blijf je in onze harten voortleven
 • Mama,
  Jou te moeten laten gaan,
  valt me ontzettend zwaar.
  Ik begin te beseffen na een tijd,
  hoe moeilijk het wel slijt
  Met je praten doe ik nog steeds,
  precies of je nog leeft.
  Ik vertel je dingen of
  herhaal mooie herinneringen.
 • Ook papa mis ik nog steeds,
  maar voor jou zorgde ik het meest.
  Papa was al een hele tijd bij de Heer,
  maar wij deelden steeds ons lief en leed.
  Ben jullie dankbaar voor ’t leven,
  dat we zo intens beleefden
 • Een moeder sterft altijd te vroeg
  al wordt zij nog zo oud
  Je bidt dat God haar sparen zal
  omdat je van haar houdt
 • Mama,
  jij was die ene persoon die belangrijk was
  jij was zo speciaals voor
  jij was een held
  jij was altijd zo vrolijk
  jij was..
  mama ik mis je!
 • Beetje bij beetje moesten we je verlaten
  We konden uiteindelijk niet meer met je praten
  Die blik, die stilte, dat deed vaak zeer
  De mama van vroeger was je niet meer
  We zagen heel goed je stille verdriet
  Maar helpen konden we je niet

Rouwkaart gedichten moeder:

 • Ongewild en onverwacht
  Niemand had dit gedacht
  ’s morgens vroeg van huis
  ’s avonds niet meer thuis
 • Er zijn geen woorden voor iemand
  van wie je weet zij redt het niet
  je streelt haar wang, je ziet haar ogen
  je bent bevangen door verdriet
  flink was je, je hele leven
  sterk ben je tot het eind gebleven
  vergeten doen we je niet
  lieve mam, rust zacht
  we weten dat er iemand op je wacht
 • Ik heb mijn moeder niet verloren
  daarvoor gaf zij mij teveel,
  wat zij mij zei, dat blijf ik horen
  van wat ik ben, is zij mijn deel.
  Ik kom haar overal nog tegen
  in wat ik doe, in wat ik laat,
  zij was en blijft voor mij een zegen,
  waarvan het spoor steeds verder gaat
 • Een bloem heeft een steel nodig
  om te kunnen blijven staan.
  Juist zoals een mens
  steun nodig heeft om
  te kunnen blijven doorgaan.

Meer sterkte / condoleance teksten voor mama / moeder

Het schrijven van rouwteksten voor een moeder is een delicate taak, omdat het gaat om het uiten van diepe emoties en het bieden van troost aan degenen die een geliefde hebben verloren. Hier zijn voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken als inspiratie voor het schrijven van rouwteksten voor een moeder.

 1. “Met diepe droefheid nemen we afscheid van een buitengewone vrouw, een liefdevolle moeder die ons leven met haar aanwezigheid heeft verrijkt. Haar liefde was onze kompas, en haar wijsheid zal altijd in onze harten blijven branden.”
 2. “In het stille afscheid van onze dierbare moeder, herinneren we ons de warmte van haar glimlach, de tederheid van haar aanraking en de onvoorwaardelijke liefde die ze met ons deelde. Haar nalatenschap leeft voort in de kostbare herinneringen die we koesteren.”
 3. “Een moeder is niet alleen een bron van leven, maar ook van liefde en kracht. Terwijl we rouwen om het verlies van onze geliefde moeder, putten we troost uit de wetenschap dat haar liefdevolle geest voor altijd bij ons zal zijn.”
 4. “In de stille gangen van verdriet, herdenken we een moeder wiens liefde als een onuitputtelijke bron vloeide. Haar nalatenschap is de onuitwisbare indruk die ze achterlaat in de harten van degenen die ze heeft aangeraakt.”
 5. “De woorden schieten tekort om de diepte van het verdriet uit te drukken dat we voelen bij het afscheid nemen van onze moeder. Haar liefde was als een baken in ons leven, en haar afwezigheid laat een leegte achter die nooit volledig gevuld kan worden.”
 6. “In de stille schaduw van verlies herinneren we ons de kracht en genegenheid van onze moeder. Haar leven was een verhaal van liefde, toewijding en moed. Mogen we troost vinden in de herinneringen die we delen en de lessen die ze ons heeft geleerd.”
 7. “Met gebroken harten zeggen we vaarwel tegen een moeder wiens zorgzame geest ons altijd heeft omhuld. Haar erfenis strekt zich uit over generaties, en haar invloed zal voortleven in de liefde die we delen en de waarden die we koesteren.”
 8. “In het weefsel van ons bestaan was onze moeder de draad die liefde en warmte verbond. Terwijl we treuren om haar fysieke afwezigheid, koesteren we de blijvende impact van haar aanwezigheid in onze herinneringen en harten.”
 9. “Het leven mag dan eindig zijn, maar de liefde van een moeder is tijdloos. In deze donkere dagen van verdriet putten we kracht uit de wetenschap dat haar liefde ons blijft omringen, als een onzichtbare maar voelbare omhelzing.”
 10. “De dood mag dan scheiden wat de liefde niet kan, maar de herinneringen aan onze moeder verbinden ons voor altijd. Haar nalatenschap is als een kostbare schat, gevuld met momenten van vreugde, liefde en opoffering.”
 11. “In het stille afscheid van onze moeder, omarmen we de tranen als getuigen van de diepe liefde die we voor haar koesteren. Haar leven was een symfonie van zorg en vriendelijkheid, en de tonen ervan zullen altijd in onze harten weerklinken.”
 12. “In de tuin van herinneringen bloeien de bloemen van liefde die onze moeder heeft geplant. Terwijl we door de bloemblaadjes van het verleden wandelen, worden we herinnerd aan de prachtige momenten die we hebben gedeeld en de blijvende invloed van haar aanwezigheid.”
 13. “Met een zwaar gemoed zeggen we vaarwel tegen de vrouw die ons het leven schonk en ons leerde hoe lief te hebben. Haar geest zal altijd voortleven in de liefde die we delen met anderen, en haar lessen zullen onze kompas zijn in tijden van onzekerheid.”
 14. “Onze moeder was als een kaars die licht bracht in de donkerste hoeken van ons leven. Terwijl we treuren om het uitdoven van die fysieke vlam, weten we dat haar geest als een eeuwige vlam zal blijven branden in onze herinneringen.”
 15. “Met een mengeling van verdriet en dankbaarheid herinneren we ons de moeder die ons niet alleen het leven gaf, maar ook de waardevolle geschenken van liefde, begrip en moed. Mogen haar zegeningen ons pad blijven verlichten.”
 16. “In het theater van ons leven was onze moeder de regisseur van liefdevolle momenten en wijze lessen. Hoewel het doek is gevallen op haar aardse reis, blijft haar nalatenschap levendig in de harten van degenen die ze heeft geïnspireerd.”
 17. “De liefde van een moeder is als een eeuwig brandende kaars die zelfs de donkerste nachten kan verlichten. Terwijl we rouwen om het verlies van haar fysieke aanwezigheid, putten we troost uit de warmte van haar onvergetelijke liefde.”
 18. “Met gebroken harten nemen we afscheid van de vrouw die ons leerde lachen in tijden van verdriet en sterk te zijn wanneer het leven uitdagend was. Haar erfenis is de kracht die we putten uit de herinneringen die we met haar hebben gedeeld.”
 19. “Het gemis van een moeder is als een zachte bries die ons constant herinnert aan de leegte die ze achterlaat. Maar te midden van het verdriet vieren we ook de overvloed aan liefde die ze tijdens haar leven met ons heeft gedeeld.”
 20. “In het stille afscheid van onze moeder, omarmen we de rouw als een eerbetoon aan de diepte van haar impact op ons leven. Haar nalatenschap is als een kunstwerk van liefde, geschilderd met de kleuren van warmte, zorg en genegenheid.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *