Rouwteksten innige deelneming

Wanneer iemand in je omgeving overleden is, wil je graag je innige deelneming betuigen aan de familie en vrienden. Ook als je zelf familie of een vriend of vriendin van de overledene bent. Wanneer je je innige deelneming betuigt, geef je aan dat je meeleeft met de familie en vrienden en dat je aan hen denkt. Een overlijden is een trieste gebeurtenis.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten

Rouwteksten innige deelneming

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor een innige deelneming:

Ongeacht de oorzaak van iemands overlijden, is het voor de familie en vrienden heel naar om een dierbare te verliezen. Dat brengt veel verdriet met zich mee. Het is daarom heel erg fijn om te merken dat er mensen zijn die aan je denken en met je meeleven. Je kunt je innige deelneming betuigen door een kaartje met een mooie rouwtekst te sturen.

Kaartje innige deelneming rouwteksten
Kaartje innige deelneming rouwteksten

Innige deelneming rouwkaart teksten

Misschien ga je wel langs bij familie of vrienden en betuig je je innige deelneming persoonlijk aan hen. Het is goed om van te voren na te denken over wat je wel en niet kunt zeggen wanneer iemand overleden is en je graag je innige deelneming wilt betuigen aan de familie en vrienden. Sommige teksten zijn ongepast terwijl andere teksten juist veel steun kunnen bieden. Op deze pagina zijn diverse rouwteksten innige deelneming te vinden.

Of je een rouwtekst innige deelneming nu in een kaartje wilt schrijven, op een lint van een mooi bloemstuk of wilt gebruiken in een mooi verhaal als je gaat spreken tijdens de dienst of begrafenis; het is allemaal mogelijk. Je hoeft zelf niet lang te twijfelen over welke woorden je wel of niet kunt gebruiken want met de rouwteksten innige deelneming op deze pagina ben je er waarschijnlijk snel uit.

Voorbeeld rouwteksten innige deelneming

Er zit ongetwijfeld een passende rouwtekst innige deelneming tussen die bij jou en/of de overledene past. Neem zo’n tekst gerust over of laat je juist inspireren en bedenk zelf een geschikte, mooie, bijzondere, originele en vooral persoonlijke tekst.

Innige deelneming rouwkaart teksten:

 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Het is beter ooit iets moois te moeten verliezen
  dan het nooit gehad te hebben!
 • Jij kwam naar mij
  niet al te blij
  er was iets
  je was gevallen met je fiets
  je arm en je gezicht zaten vol met bloed
  we gingen onmiddellijk naar de spoed
  je huilde zacht
  ik gaf je kracht
  Je lag in bed en sliep
  terwijl ik naar je kamer liep
  ik kwam je zeggen ik ben er voor jou
  want wij blijven elkaar voor eeuwig trouw
  daarom mijn beste vriend
  wens ik je veel sterkte
  en een spoedig herstel.
 • Kijk in mijn ogen,
  En zie alles in.
  Je zal weer geloven,
  In een nieuw begin.
 • Daarom hoop ik het allerbeste voor jou.
  En dat ik je zal bijstaan,
  En je moet weten dat ik van je hou.
  Want jij moet goed in [jaartal] gaan!
 • Een bloem heeft een steel nodig
  om te kunnen blijven staan.
  Juist zoals een mens
  steun nodig heeft om
  te kunnen blijven doorgaan.
 • Je voelt je vermoeid
  je voelt je niet prettig
  het ontbreekt je vandaag aan moed
  daarom stuur ik je dit lieve kaartje
  dan gaat het je morgen
  vast wel weer goed.
 • In het leven zit het weleens tegen.
  Maar onthoud steeds goed
  dat lachen wonderen doet!
 • Wat ik jou zou willen geven,
  is gezondheid voor jouw verdere leven.
  Maar helaas heb ik dat niet
  en dat doet mij veel verdriet.
  Er is een ding wat ik graag zeggen zou:
  Ik hou heel veel van jou.
 • Het leven is als sneeuw
  je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was
  uren dagen jaren

Meer innige deelneming teksten

 1. Beste familie, met diepe droefheid hebben wij het nieuws vernomen van het overlijden van jullie geliefde [naam]. Woorden kunnen het verdriet niet volledig omvatten, maar we willen jullie onze oprechte deelneming betuigen. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd.
 2. In deze periode van intens verdriet willen we onze diepste medeleven betuigen met het verlies van jullie dierbare [naam]. [Naam] zal altijd herinnerd worden als een prachtige ziel, gevuld met liefde en vriendelijkheid. Onze gedachten zijn bij jullie, en we hopen dat de tijd en steun van vrienden en familie jullie kracht zullen geven om dit verlies te dragen.
 3. Het is met een zwaar gemoed dat we afscheid nemen van [naam], een buitengewoon persoon die diepe sporen heeft nagelaten in de harten van velen. In deze donkere dagen van rouw, sturen we jullie onze innigste deelneming. Moge de liefdevolle herinneringen aan [naam] een bron van troost zijn en jullie kracht geven om het verlies te dragen.
 4. Woorden schieten tekort bij het uiten van ons diepste medeleven voor het verlies van jullie geliefde [naam]. In deze tijd van rouw willen we jullie omringen met liefde en steun. [Naam]’s nalatenschap van liefde en warmte zal voortleven in onze herinneringen. Onze gedachten zijn bij jullie in deze moeilijke dagen.
 5. Aan de familie van [naam], onze oprechte deelneming in deze pijnlijke tijd. [Naam]’s licht zal altijd schijnen, zelfs in de donkerste dagen. Moge de steun van vrienden en familie jullie troost bieden en de mooie momenten met [naam] koesteren.
 6. Het bericht van [naam]’s overlijden heeft ons diep geraakt. We willen jullie onze innige deelneming betuigen en jullie laten weten dat we delen in het verdriet om het verlies van zo’n bijzondere persoon. Moge de liefde die [naam] uitstraalde, een blijvende bron van inspiratie zijn.
 7. Lieve familie, in deze droevige tijd willen we onze oprechte deelneming uitspreken voor het verlies van [naam]. [Naam]’s impact op onze levens zal nooit vergeten worden, en we delen in het verdriet om dit verlies. Moge de herinneringen aan gelukkige momenten jullie kracht geven in deze donkere dagen.
 8. Aan de nabestaanden van [naam], onze diepste sympathie voor dit verlies. [Naam]’s leven was als een prachtige bloem die te vroeg is geplukt. Moge de warmte van vriendschap en de steun van dierbaren jullie helpen om deze moeilijke tijd door te komen.
 9. Het overlijden van [naam] laat een diepe leegte achter in onze harten. We willen onze innige deelneming betuigen aan de familie en vrienden. Moge de liefde en steun van de mensen om jullie heen een bron van troost zijn bij het verwerken van dit verdriet.
 10. In deze tijd van rouw willen we onze oprechte deelneming betuigen voor het verlies van jullie geliefde [naam]. De wereld is een stukje donkerder geworden zonder [naam], maar zijn/haar liefde en herinneringen zullen altijd blijven schijnen. Onze gedachten zijn bij jullie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *