Rouwteksten nabestaanden

Vrienden en familie zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden. Het is fijn als de goede tijden overheersen, maar er zullen ongetwijfeld ook momenten zijn waarop het even wat minder gaat. Eén van die momenten is wanneer een dierbare komt te overlijden. Of het om een gezamenlijke kennis, vriend, vriendin of familielid gaat is niet van belang, het gaat er om dat je elkaar altijd kunt steunen als dat nodig is. Iets wat je daar wellicht bij kan helpen zijn rouwteksten nabestaanden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten nabestaanden

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor nabestaanden:

Rouwteksten nabestaanden gaan over het leven dat verdergaat nadat een dierbare is overleden. Hoe moeilijk het ook is, na een periode van rouwen, zul je je verdriet een plekje moeten geven. Niet dat je daarna niet meer verdrietig kunt of mag zijn. Je geeft het een plaats waardoor je zelf weer verder kunt met je leven. Zonder dat je degene die is overleden vergeet.

Kaartje nabestaanden rouwteksten
Kaartje nabestaanden rouwteksten

Nabestaanden teksten rouwkaart

In rouwteksten nabestaanden vind je wellicht de steun en kracht die je nodig hebt om door te kunnen gaan met je leven. Wanneer je iemand troost wil bieden, je medeleven wil laten blijken of een hart onder de riem wilt steken, dan kan dat door een kaartje met een mooie, lieve, speciale, unieke en persoonlijke rouwtekst erin. Het is niet makkelijk om zelf een rouwtekst te bedenken omdat woorden vaak tekort schieten bij een condoleance. Helemaal wanneer iemand nog heel jong was en wellicht is overleden aan de gevolgen van een ongeval, ziekte of volledig uit het niets.

voorbeeld rouwteksten nabestaanden

Bekijk de rouwteksten nabestaanden op deze pagina eens rustig. Oordeel zelf over of er een geschikte tekst tussen zit die je kunt gebruiken voor in een kaartje. Je kunt ook meerdere teksten samenvoegen en er op die manier toch een persoonlijk tintje aan geven. Zo is de tekst nog unieker en persoonlijker en komt het recht uit jouw hart. Daar doe je de nabestaanden vast een groot plezier mee.

Rouwkaart tekst nabestaanden:

 • In een ogenblik van stilte,
  bij een groot verdriet,
  is het fijn dat men er is
  en hoeven woorden niet.
  In een ogenblik van stilte,
  vooral na zo’n groot gemis,
  zegt aanwezigheid voldoende,
  voel je echt wat vriendschap is.
 • Er zijn geen woorden voor iemand
  van wie je weet zij redt het niet
  je streelt haar wang, je ziet haar ogen
  je bent bevangen door verdriet
  flink was je, je hele leven
  sterk ben je tot het eind gebleven
  vergeten doen we je niet
  lieve mam, rust zacht
  we weten dat er iemand op je wacht.
 • Er zijn geen woorden voor iemand
  van wie je weet zij redt het niet
  je streelt haar wang, je ziet haar ogen
  je bent bevangen door verdriet
  flink was je, je hele leven
  sterk ben je tot het eind gebleven
  vergeten doen we je niet
  lieve mam, rust zacht
  we weten dat er iemand op je wacht.
 • Een moeder sterft altijd te vroeg
  al wordt zij nog zo oud
  Je bidt dat God haar sparen zal
  omdat je van haar houdt.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen
  denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Het is bijna ondraaglijk
  wanneer zoveel hoop
  omslaat in diep verdriet
  veel sterkte gewenst
 • God is ons een Toevlucht en Sterkte.
  Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheden.
  Daarom zullen wij niet vrezen, al veranderde de aarde haar plaats, en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.
 • Soms is er zoveel wat we voelen,
  maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
  Moge de steun van je vrienden je troost bieden!
 • Woorden geven lang niet altijd weer wat we eigenlijk bedoelen.
  We hopen dat deze kaart je duidelijk maakt dat we met je meevoelen!
 • Als vooruit kijken je bang maakt
  en in het verleden kijken doet je pijn,
  kijk dan vooral naast je,
  ik zal er altijd voor je zijn!

Teksten voor nabestaanden

 1. “In deze tijd van diep verdriet willen we jullie omringen met liefde en steun. De leegte die is achtergelaten door het heengaan van jullie dierbare is onmetelijk, en we delen in jullie rouw met gebroken harten.”
 2. “Woorden schieten tekort om de pijn te beschrijven die jullie nu voelen. Moge de herinneringen aan jullie geliefde troost bieden en mogen de uitdrukkingen van medeleven jullie de kracht geven om door deze moeilijke tijd heen te komen.”
 3. “Het verlies van jullie dierbare raakt ons diep, en we willen jullie laten weten dat we hier zijn om te steunen en te delen in de herinneringen aan een leven dat zo dierbaar was. Moge de liefde en warmte die jullie ervaren hebben, een blijvende bron van troost zijn.”
 4. “In deze dagen van duisternis willen we een licht van troost aanreiken. Jullie geliefde mag dan fysiek niet meer bij ons zijn, maar zijn/haar geest leeft voort in de liefde die jullie deelden. Onze gedachten zijn bij jullie in dit zware moment.”
 5. “Met innige deelneming willen we onze steun betuigen bij het verlies van jullie dierbare. Moge de tijd gevuld worden met warme herinneringen en mogen jullie omringd worden door de liefde van vrienden en familie die jullie nabij zijn.”
 6. “Het verdriet dat jullie voelen is onmetelijk, en we willen dat jullie weten dat we hier zijn om jullie te dragen in deze zware tijd. Moge de liefde en steun van vrienden en familie jullie kracht geven om de dagen vooruit te gaan.”
 7. “Met oprechte deelneming willen we ons medeleven betuigen voor het verlies van jullie geliefde. Moge de herinneringen aan mooie momenten een bron van kracht zijn, en mogen jullie omringd worden door warmte en genegenheid in deze droevige dagen.”
 8. “In deze periode van verdriet willen we onze oprechte deelneming betuigen. De leegte die achterblijft door het overlijden van jullie dierbare is voelbaar, en we hopen dat de liefdevolle herinneringen een bron van troost kunnen zijn.”
 9. “Woorden schieten te kort bij het verlies van iemand die zo dierbaar was. Onze gedachten zijn bij jullie in deze donkere dagen. Moge de liefde en steun van vrienden en familie jullie omringen en kracht geven in deze moeilijke tijd.”
 10. “Met diep medeleven willen we jullie omringen met liefde en steun. Het verdriet dat jullie doormaken, delen we in gedachten. Mogen de herinneringen aan jullie geliefde een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *