Rouwteksten lint

Vlak nadat een dierbare is overleden, breekt een drukke en heftige periode aan. Een periode waarin je samen met de rest van de familie de begrafenis of crematie moet regelen. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt op het gebied van rouwkaartjes, rouwteksten en niet te vergeten, bloemstukken met een lint. Daarnaast moet je vaak een huis leeghalen en meer van dat soort zaken. Sommige mensen cijferen zichzelf en hun verdriet weg. Ze zetten hun verstand op nul en proberen na de crematie of begrafenis weer door te gaan met hun leven.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten lint

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten voor op een lint:

Echter, het is belangrijk om op een goede manier te rouwen. Zonder goed rouwproces kom je jezelf al snel keihard tegen en wordt het verdriet alleen maar groter. Om je te helpen om op een goede manier te rouwen, hebben we op deze pagina rouwteksten lint voor je verzameld.

Rouwboeket lint teksten
Rouwboeket lint teksten

Lint teksten rouwstukje

Lint rouwteksten zijn korte maar bondige teksten die je kunt gebruiken om bij een bloemstuk te zetten. Deze bloemstukken vind je vaak op en naast de kist en op het graf. Het uitzoeken van lintteksten is geen gemakkelijke opgave. Misschien heb je dit al wel even uitgesteld, maar toch zul je eraan moeten geloven.

Rouwtekst lint bloemstuk

Gun jezelf de tijd en rust om op je gemak een rouwtekst lint uit te zoeken die jij heel mooi vindt en waarvan je denkt dat deze past bij de overledene. Je kunt hierin geen foute keuze maken, het is altijd goed. Je kunt ervoor kiezen om in je eentje de teksten door te lezen en een geschikte tekst uit te zoeken, maar je kunt dit ook samen met een familielid, vriend of vriendin doen. Wellicht hebben jullie dan wat steun aan elkaar.

Voorbeelden rouwteksten lint

Kies een rouwtekst lint die jou aanspreekt of laat je inspireren. Ze zijn er niet om vrolijk van te worden, maar wel om steun en kracht te geven. Dat is iets wat je ongetwijfeld kunt gebruiken in deze moeilijke tijd. En vergeet niet dat er na regen altijd weer zonneschijn komt.

Lint teksten rouwboeket:

 • Rust zacht lieve man! Liefs [naam]
 • Lieve Opa, We missen je! [namen]
 • Papa, ik ga je heel erg missen! Liefs van [namen]
 • Te vroeg heb je ons verlaten
 • Namens [bedrijf], veel sterkte!
 • Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft.
 • De tijd gaat voort alleen in gedachten kun je terug.
 • Ik wens je veel kracht toe bij het verwerken van je verlies.
 • De Heere heeft zijn kind nog vóór zijn/haar geboorte opgehaald.
 • Tot ons grote verdriet moesten wij hem/haar meteen weer loslaten en terugleggen in de handen van onze Schepper.

Meer lint teksten

 1. “In liefdevolle herinnering aan een prachtig leven, nu rustend in vrede. Rust zacht, [naam van de overledene].”
 2. **”Een leven dat ons heeft verlicht, laat nu een leegte achter. In gedachten bij jullie in deze moeilijke tijd.”
 3. “Met oprechte deelneming, ter herinnering aan een leven vol liefde en betekenis. [Naam van de overledene] zal altijd in onze harten voortleven.”
 4. “In stille eerbied voor een leven dat de wereld mooier heeft gemaakt. Rust in vrede, [naam van de overledene].”
 5. “Deze bloemen zijn een klein gebaar, een symbool van liefde en steun in deze donkere dagen. Onze gedachten zijn bij jullie.”
 6. “Een ster is aan de hemel verschenen, maar de herinneringen aan [naam van de overledene] zullen altijd stralen in onze harten.”
 7. “Woorden schieten tekort, maar onze liefde voor [naam van de overledene] zal altijd blijven. Moge de herinneringen troost brengen in deze zware tijd.”
 8. “Een leven vol liefde, een hart vol herinneringen. Onze oprechte deelneming in het verlies van [naam van de overledene].”
 9. “Deze bloemen zijn een nederig eerbetoon aan een buitengewoon persoon. Moge de liefdevolle herinneringen troost bieden in deze donkere dagen.”
 10. “Met liefde en herinneringen aan [naam van de overledene], een kostbare ziel die ons nu verlaten heeft. Onze gedachten zijn bij jullie in deze moeilijke tijd.”
 11. “Een traan valt voor degenen die we verloren hebben, maar de glimlach van [naam van de overledene] zal altijd in onze herinneringen blijven.”
 12. “In liefdevolle herinnering aan een bijzonder persoon. Moge de bloemen een symbool zijn van troost en steun in deze droevige tijd.”
 13. “Met oprechte deelneming bij het verlies van [naam van de overledene]. Moge deze bloemen een beetje licht brengen in deze donkere dagen.”
 14. “Een leven dat ons heeft verlaten, maar niet vergeten zal worden. In gedachten bij jullie en in liefdevolle herinnering aan [naam van de overledene].”
 15. “Deze bloemen drukken ons diepste medeleven uit. Moge de warmte van herinneringen het verdriet verzachten. Sterkte in deze moeilijke tijd.”
 16. “Een leven vol liefde, gelach en warmte. [Naam van de overledene] zal altijd in onze harten voortleven. Met oprechte deelneming.”
 17. “Een bloem voor elke mooie herinnering. In gedachten bij jullie en in liefdevolle herinnering aan [naam van de overledene].”
 18. “Moge deze bloemen een symbool zijn van troost en steun. Onze oprechte deelneming bij het verlies van [naam van de overledene].”
 19. “In liefdevolle herinnering aan een bijzonder persoon. Moge de bloemen een beetje licht brengen in deze donkere dagen van rouw.”
 20. “Een leven dat de wereld heeft verrijkt, nu rustend in vrede. Onze gedachten zijn bij jullie in deze droevige tijd van afscheid.”

Deze voorbeeldzinnen kunnen worden aangepast aan de specifieke situatie en persoonlijkheid van de overledene. Het belangrijkste is om een boodschap van medeleven en steun over te brengen aan degenen die rouwen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *