Rouwteksten dementie

Overlijden hoort bij het leven. Ieder mens komt een keer te overlijden, de ene persoon echter wat eerder dan de ander en ook de oorzaken van het overlijden kunnen verschillen. Zo overlijdt de ene persoon door ouderdom terwijl de andere persoon wellicht een nare ziekte of een ongeluk heeft gehad. Wanneer iemand door ouderdom komt te overlijden, kan dementie ook nog een oorzaak zijn geweest.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten, kaarten en bloemen:

Rouwteksten dementie

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Direct naar de rouwteksten:

Dementie is een ziekte die men op latere leeftijd kan krijgen. Iemand die dement is, vergeet heel veel dingen. Dit gaat in fases. In het begin lijkt het wellicht op vergeetachtigheid, terwijl iemand met dementie in een later stadium niet eens meer weet wie zijn familie is. Ook kunnen dementerende mensen op een gegeven moment terugvallen in hun jeugd. Dan is het net alsof ze weer jong zijn.

Kaartje dementie rouwteksten
Kaartje dementie rouwteksten

Rouwkaart teksten dementie

Dementie is een nare ziekte die je niemand gunt. We hebben dit echter niet in de hand. Als je iemand kent die is overleden aan de gevolgen van dementie, dan past bij deze gebeurtenis een rouwtekst dementie. Op deze pagina vind je diverse rouwteksten dementie die je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een mooie rouwtekst dementie uit te zoeken en in een kaartje te schrijven die je aan de familie stuurt. Maar misschien behoor je zelf tot de directe familie en wil je graag een mooi verhaal vertellen en herinneringen ophalen aan de overleden persoon tijdens de dienst of begrafenis. Of je nu goed bent in het schrijven van verhalen of niet, het vinden van de juiste woorden is lastiger wanneer je verdrietig bent. Je kunt dan wellicht wat hulp gebruiken.

Voorbeeld rouwteksten dementie

De rouwteksten dementie op deze pagina zijn bedoeld om te gebruiken op een manier die jij prettig vindt, in een kaartje of in een verhaal die je voordraagt tijdens de dienst of begrafenis. Laat je steunen door deze teksten, het doet je vast goed.

Dementie teksten rouwkaartje:

 • Ik mis jouw en het maakt mij verdrietig, maar als ik aan al die herinneringen. denk komt er weer een glimlach terecht.
 • Het leven is als sneeuw
  je kunt het niet bewaren
  Troost is dat jij er was
  uren dagen jaren.
 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.
 • Dan rest een graf, of bloed droogt in de goot.
  Gedwee belooft een dader beterschap.
  Er overleeft een blinde, een hinkepoot.
  Ze lachen bitter.-soms is er een klap.
 • Dan rest er niets dan echo en ellende.
  Waar iemand stond zie je kraters roken.
  Naar daders kan alleen worden gegist.
 • Positief het gevecht aangegaan
  Het mocht niet zo zijn
  Het aardse voor een ander bestaan
  Veel te vroeg en dat doet pijn
  We hielden innig van je
  echtheid en waarheid
  mens zonder franje
  Ondanks alles
  op zo’n verlies nooit voorbereid.
 • Ongewild en onverwacht
  Niemand had dit gedacht
  ’s morgens vroeg van huis
  ’s avonds niet meer thuis.
 • Wanneer je verdrietig bent,
  kijk dan opnieuw in je hart.
  En je zult zien dat je weent
  om wat je vreugde schonk.
 • In een ogenblik van stilte,
  bij een groot verdriet,
  is het fijn dat men er is
  en hoeven woorden niet.
  In een ogenblik van stilte,
  vooral na zo’n groot gemis,
  zegt aanwezigheid voldoende,
  voel je echt wat vriendschap is.
 • Jij lief klein mensje
  je was onze grootste wens
  je bleef maar even
  onze hoop en verlangen
  werd door verdriet vervangen

Meer sterkte teksten omtrent dementie

Het verlies van een geliefde aan dementie is een bijzonder pijnlijke ervaring, omdat het niet alleen gaat om het afscheid nemen van de persoon zoals je die kende, maar ook om het langzame verlies van herinneringen en de essentie van wie ze waren. Rouwteksten kunnen een manier zijn om gevoelens en emoties te uiten die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die specifiek gericht zijn op rouw bij dementie:

 1. In liefdevolle herinnering aan een prachtige ziel, wiens glimlach vervlochten raakte met de zachte bries van herinneringen, maar uiteindelijk vervloog met de wind van vergetelheid. Rust zacht, lieve [naam], je geest is nu bevrijd van de mist van dementie.
 2. Op de stille oevers van herinneringen sta ik, omringd door de echo’s van jouw vergeten woorden. Mijn hart huilt om het verlies van de persoon die ooit de sterren in mijn nachtelijke hemel was. Vaarwel, dierbare [naam], moge je rust vinden zonder de last van vergetelheid.
 3. Met elke vergeten glimlach verloor ik een stukje van jou, en nu ben ik achtergebleven met de stille melodieën van herinneringen die we samen deelden. Jouw aanwezigheid is veranderd, maar je liefde blijft in mijn hart, als een zacht fluisterende bries door de gangen van mijn ziel.
 4. In de schaduw van vergetelheid, verloor ik je, niet aan de dood, maar aan de ongrijpbare wereld van dementie. Mijn hart huilt om de persoon die er fysiek is, maar geestelijk verloren is gegaan. Rust vredig, [naam], terwijl ik de kaars van herinnering blijf branden.
 5. De tijd nam je herinneringen weg, maar kon nooit de liefde uit mijn hart wissen. Jij, mijn geliefde [naam], bent misschien verdwaald in het labyrint van vergetelheid, maar je impact op mijn leven zal altijd als een heldere ster schijnen in de duisternis.
 6. Op de grens van werkelijkheid en droom, zoek ik naar jou in de nevel van vergetelheid. Jouw naam roept een echo op in mijn ziel, en ik omarm de herinneringen als kostbare schatten. Vaarwel, [naam], moge je nu rusten zonder de last van verwarrende gedachten.
 7. Soms lijkt het alsof je hier bent, met die vertrouwde glimlach op je gezicht, maar dan vervliegt het weer als een briesje. Dementie mag dan jouw geest hebben aangetast, maar het kan nooit de vreugde wegnemen die je in mijn leven hebt gebracht.
 8. Jouw afwezigheid voelt als een langgerekt afscheid, terwijl we elkaar nog steeds fysiek ontmoeten. Dementie heeft de contouren van jouw ziel vervaagd, maar in mijn hart blijf je de onvergetelijke persoon van weleer.
 9. Terwijl de zon ondergaat aan de horizon van herinneringen, voel ik de leegte van jouw afwezigheid. Jouw lach, ooit zo helder als de ochtendzon, is nu gehuld in de schaduwen van vergetelheid. Rust in vrede, [naam], jouw nalatenschap blijft voortleven in mijn gedachten.
 10. Dementie mag dan de deuren van jouw geest hebben gesloten, maar in mijn hart zal de liefde voor jou eeuwig blijven branden. Vaarwel, dappere [naam], je hebt gestreden tegen een onzichtbare vijand en nu rust je in vrede.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *